In-počasí
Návrh pro úpravu:
V Počasí u Vás bych ocenil možnost ztučnění části textu v příspěvku (stejně jako v Diskuzi), pro zvýraznění např. při pozorování nebezpečného jevu. Je to drobnost, která mi tady chybí. Snad by toho někteří uživatelé nezneužívali, pak by to bylo k ničemu.
V aplikaci In-počasí, v detailu stanice, "Rekordy", je prohozený údaj "den.měsíc.rok" na "měsíc.den.rok", což je velmi nepřehledné. Přikládám fotku.
Diskuse o počasí Úpravy na In-počasí 2025 - nový server i drobné změny
Jsem na profilu meteostanice Praha 9, Prosek - konkrétně v aplikaci In-počasí, a objevil jsem zde nesmyslně extrémní hodnoty tlaku vzduchu, které v ČR nebyly nikdy naměřeny - jedná se o chybu. Přikládám snímek obrazovky s tabulkou.
Ještě mně zajímá: Proč mi při vyhledání města Praha vyskočí vždy zrovna stanice Prosek? Má snad nějakou přednost např. oproti Klementinu, které je spolehlivé...
Děkuji
Dnes mi nejdou nahrát do Diskuze obvyklé snímky, hlásí chybu velikost dat ke zpracování je příliš veliká a nezobrazuje možnost řešení. Po odebrání obrázků z příspěvku se ve vlákně normálně zobrazí.
Zasílám snímek chyby, prosím navrhněte řešení... Edit: je zajímavé, že tento snímek obrazovky přidat lze 🧐 Dříve s tímto nebyl problém.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat kdy bude zase funkční stanice v Janovicích? (u Frýdku)
Petr Veselský
Měření je tam obnoveno: https://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/janovice/...
In-počasí
Díky za rychlou nápravu
možná by se mohlo toto trošku zlepšit, nechat vložit do jiné vrstvy, aby se to nezobrazovalo mimo mapu na jiných elementech, když je to místo někde daleko mimo česko
In-počasí
Tak už to zase nejde - teplota, data nejsou k dispozici.
https://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/janovice/...
Ja bych mozna pridal do pocasi u vas pridavani i jinych meteo velicin. Jak je okenko pro teplotu, tak napriklad pridat pro vlhkost, vitr a srazky. Nemusi to clovek vypisovat rucne do poznamky, ale takhle jenom hodi hodnoty, a hned by se to zobrazilo u odeslaneho stavu pocasi
Petr Veselský
Stanice v Janovicích výrazně přeměřovala, teploty o 5-7 °C vyšší, než v okolí v podobné nadmořské výšce (odpoledne). Pochopitelně pak byla na prvním místě s nejvyšší teplotou. Stanice musela být stažena z počítání rekordů a pak úplně z mapy. Podobně na tom byla i stanice Javorník ve výběžku nedaleko Jeseníků. Také musela být stažena z mapy (soukromá stanice).
Doplnění údajů o srážkách a sněhu.
Dobrý den, jsem příznivec Vaších stránek o počasí, které jsou vcelku velmi povedené. Jsem povoláním meteorolog prognostik, tak mám k této problematice blízko. Velmi pěkné jsou zpracované klimatické data, ale doplnil bych je o pár maličkosti, které dokreslují počasí a klima na stanici. Jde o celkové srážky za 24 hod. ( 07 - 07 hod.), které bych doplnil o informaci neměřitelných srážek , které se na stanicích zaznamenávají a označují se jako (T srážky neměřitelné).
Dále u údajů o celkové sněhové pokrývce (07 - 07 hod.) bych ještě doplnil o nesouvislou sněhovou pokrývku, která je také dost zajímavá a zaznamenává se jako (N nesouvislá sněhová pokrývka). Poslední údaje , které bych doplnil jsou (P sněhový poprašek a R sníh padal ale roztál do termínu (07 hod.).
Pěkný podzimní den přeje staníkk.
Danda.1902
In-počasí
https://diskuse.in-pocasi.cz/tema-6-7775-Upravy_na...
To přehození měsíce a dne v datumu u rekordů bylo jen v mobilní aplikaci ? Tipuji, že jen v aplikaci, jinak bych si toho na rekordnech všimnul určitě. Já používám jen web, aplikaci ne. Ale i tak je stejně divné, že si toho nikdo nevšiml.
Docela si i říkám že to používámí smartphonů a ztráta soustředěnosti (vše jen rychle prohlídnout) docela bude korelovat, ne jen tady, ale i u finančních aplikací. Podvodníci pak mají zelenou.
V USA se tuším používá formát měsíc.den.rok MM.DD.YYYY, u nás den.rok.měsíc DD.MM.YYYY.
Ještě jedna poznámka k rekordům na úvodní stránce archívu. Co se týče absolutního rekordu denní amplitudy teploty vzduchu, tak na stanici Kvilda Perla je absolutní rekord Kvilda Perla (=Jezerní Slať) 26.02.2003 ampliduda 37.7 °C (Tmax +12.2 °C Tmin -25.5 °C). Koncem února 2003 bylo slunečno, odpoledne relativně teplo, v noci mráz i v Praze.
Na stanici Hliniště však měl být rekord denní amplitudy ještě vyšší, slyšel jse, o 38.5 °C, ale nikdy se mi to nepodařilo dohledat. A teď jsem našel absolutní rekord denní teplotní amplitudy pro Jihočeský kraj a patrně i pro celou ČR a to Hliniště 25.02.1996 amplituda 39.0 °C (Tmax +12.5 °C, Tmin -26.5 °C). V roce 1996 už stanice Kvilda Perla fungovala. Kvilda Perla funguje od října 1985 (když by fungovala dříve, v lednu 1985 by teploty mohly být nižší než -42.2 °C).
Hliniště i Kvilda Perla jsou doplňkové stanice, které na opendata.chmi.cz a tím pádem ani v archivu na in-pocasi.cz nejsou.
Zdrojem dat pro rekordní amplitudu jsou tiskové zprávy CHMI:
https://www.chmi.cz/zpravy
Konkrétně zpráva z 08.02.2021 (nebo 08.02.2020):
https://www.chmi.cz/files/portal/docs/tiskove_zpra...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.