Diskuse o počasí Jaký bude podzim 2023
swan1
Uvidíme, modelové se musejí trošku poprat.. ECMWF tam jede pořád docela teplou vlnu.. ale má jí samozřejmě jen do 10 ti dnů dopředu.. i když u Vás, tam může klidně i při zemi mrznout.. teď po víkendu už balím a jedu zpět do ČR, tak uvidím, co mne přivítá, tady pořád místy i do +28 až k +30 ( konkrétně teď už +28), takže jsem prožil prakticky 4 měsíce v teplotách okolo +30 a výše, to bude darda přechod po příjezdu... Jinak podzim nejspíš nadprůměrný bude i jako celek, na to nepotřebuji ani moc uvažovat, vzhledem k tomu, jak teplé je toto září, to by musely být následující dva měsíce pořádně studené aby to srazily do průměru, neřku pod průměr..
Děčín 28°C to je teda podzim .
Tak teplota masakr +27,9 a všechny modely dávají +24. Není to jen u mně, takhle vysoko to měří i naše obecní meteostanice a sousedi
Važme si toho, máme poslední dva dny pokud to nepokazí NO a takhle už tento rok nebude.
Jen doufám, že nějaký větší studený vpád v příštím týdnu se konat nebude, tak průměr bych bral.. ochlazení vypadá skoro na sucho, jak jinak..
Leknín
Já už bych tedy uvítal ochlazení a později i nějakou tu vločka . Tepla už bylo dost ne.
Predators2
Tepla není nikdy dost
Já to období do konce roku moc nemusím, nejvíc mně štvou ty krátící se dny a jinak já dělám převážně venku, letos končím poslednho listopadu a pak budu samozřejmě zalezený v dílně a pozorovat jak venku padá ten možný sníh nebo co to vlastně bude, inverze, šeď, meluzína.. radši bych to hned přeskočil do ledna, to už bývá o slepičí krok a nějaká ta zimní epizodka by přijít mohla... děcka by si potřebovaly zatrénovat na zamrzlém rybníce.. pokud je odlepím od tabletů a mobilů...
Já tedy v příštím týdnu ani žádné razantní ochlazení nevidím, jestli dojde na nějakou změnu, tak maximálně to, že se dočasně dostaneme na V od tlakové výše, takže to sem na chvíli půjde chladnější od SZ. Pak opět teplo, i ansámbly se docela dobře shodují v teplotách nějaké ty 2 až 4 stupně nad normálem, aby taky ne, když to odpovídá teplotní odchylce okolních moří.
On ten výhled se studeným vpádem se může rychle vrátit, ikdyž tomu dávám velmi malé šance a kdyžtak opravdu později. Vzpomeňme na rok 2009, teplé září, první dekáda října a co přišlo potom. Už je to docela dávno tak by se to zopakovat mohlo.. to by byla zase sranda, na Trojáku s letníma gumama
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.