Stranik
Kdo byl na prednasce o distnacnich pozorovanich v meteorologii (radary, druzice), tak uz vidi, jak neni jednoduche udelat ten radarovy snimek vzhledem k tomu, jak radar funguje, jake jsou tam sumy a pod. A pokud ma zahranicni radar jinak naplanvany rezim pozorovani (v mnoha detailech), i kalibraci a prepocteni polohy, tak je dost slozite udelat hladke navazani. I kdyz se o to in-pocasi nejspis pokusi.
Vubec to neni jako mereni pocasi na stanicich.
Diskuse o počasí Nové In-počasí
Ta apka pro android In-počasí se nedá moc spolehlivě používat .... tam to ukazuje pro nás v ML naprosto odlišné teploty nežli tady na webu a oproti ČHMÚ apce tutově .... Nedá se to nějak dát do reálu? Nemonitoruje to třeba omylem jiné město? To jinak není možný ... Mrkněte na to prosím.
Už jsem na ten zádrhel asi došel ... Ač mám v apce počasí napsáno pro Mar.Lázně, tak ale v infu mám stanici Dolní Žandov. No, a rozdíl v počasí oproti Žandovu tu je a o stupeň celkově chladněji - takže proto ten nesouhlas. Rozumíte mi?
Na display mám napsáno Mar.Lázně .... zmáčku tlačítko i (info) a je tam hnedle stanice ze Žandova. To tak je v pořádku?
Stranik
To se týká jen aktuálního počasí - stanice nemůže být v každém městě. Pro Mariánské Lázně se data berou z té stanice v Dolním Žandově. Stejně je to na webu: https://www.in-pocasi.cz/predpoved-pocasi/cz/karlo... (takže tím rozdíl vzniknout nemůže).
Stranik
Evidentně v té aplikaci nemáte stažená aktuální data (jsou den stará). Aktualizaci ručně vyvoláte tažením vzhůru v aplikaci (na úvodní obrazovce) nebo zavřením a opětovným otevřením aplikace.
hellercz
Děkujeme, podíváme se na to. Někdy stačí stránku aktualizovat.
Zase je něco totál mimo, tentokráte i na zdejším webu ... mrkněte prosím na aktuální hore na na dolejší hodinovou. Odkud to čerpá že máme mít pouhou nulu??? I teplá Plzeň či Cheb mají předpovídány mrazy na tuto noc a tady to hodí na studené Mariánky pouhou nulu? To není normální, někde něco špatně funguje.
Nic. Není zřejmě řešení, nějaká neřešitelná chyba ... Divný, ani zdejší web neví. Kolik těch nesmyslů mám ještě prosímvás dokázat? To jsou jediný Mariánky tak výjimečný a tak totál mimo? Asi jo když si nikdo nestěžuje. Zkrátka ukazuje nám to bláboly ... někdy méně, někdy více. Každopádně mimo.
Na stránkách in-pocasi.cz napiš do políčka vyhledávání Mariánské Lázně a zmáčkni ENTER.
https://www.in-pocasi.cz/predpoved-pocasi/cz/karlo...
Udělal si to co jsem to napsal, aby se vyloučil problém mezi židlí a klávesnicí?
Stranik
Aktuálně jsou data pro Mariánské Lázně v pořádku. Při některých situacích (např. inverze) se samozřejmě teploty mohou výrazně lišit i na malém území - potom někde za kolonádou budete mít úplně jinou teplotu než u nádraží, přitom jsou to obojí Mariánské Lázně.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.