Diskuse o počasí Nový týden přinese hodně slunce a v některých dnech tropy
Nový týden zde začal tropickou nocí. Dnes jsem si přivstal a za úsvitu bylo 22°C - celkem nechutné... dneska to zde bude asi na hraně supertropu. Alespoň že byla nějaká oblačnost cca do 9h, ale ta už se rozpustila a slunce už praží. Zahrada a příroda okolo dál chřadne a celý tento týden to vypadá že nespadne ani kapka. Díky bohu že v dalších dnech alespoň budou relativně chladné noci tak se vyvětrá barák, ale to je opravdu jediné pozitivum na tomto nadcházejícím týdnu.
charlie
Je to tak. Co se týče počasí tak už mě jenom zajímá kdy přijde nějaká voda v podstatném množství. Nic jiného mě nezajímá a jestli bude 15° nebo 30° je mi jedno. Hlavně aby ta voda dorazila ještě v nějakou rozumnou dobu. Pokud pršet vůbec nebude a pak přijdou někdy koncem září povodoně tak to je zcela k ničemu. Bohužel se nečeho takového obávám, ale k čemu je přírodě 100mm na konci září? Už celkem k ničemu..
JohnyG
Tak cca od neděle 16.8. to přece jen vypadá na "zajímavější" počasí a pravděpodobně dorazí i nějaké srážky, zpočátku spíš asi lokální s bouřkami.
Stejně bych si ale tipl, že někdy koncem měsíce dorazí ještě jedna vlna veder. U horkých a suchých srpnů to tak bývalo....
JonhyG
Myslím, že 100 mm na konci září by přírodě velmi pomohlo. Vegetační období je až do října, stromy v lese by se mohly nadechnout, doplnit zásoby, stromy co shodily listy by mohly znovu vyrašit ...
I 100 mm v říjnu nebo v listopadu by velmi pomohlo, aspoň částečně doplnit zásobu vody v půdě ...
Ale jsem hodně skeptický, že do konce září přijde jakýkoliv déšť který by se dostal i pod koruny stromů.
brhel
Na spodní vody by bylo super 100mm samozřejmě kdykoliv jen to nesmí spadnout v jednom dni jako v září 2024 to už je potom problém. Nicméně kdyby vydatné deště přišly až takhle pozdě třeba přelom září/říjen tak si nemyslím že stromy ještě stihnou znovu vyrašit to už je asi moc pozdě.. Obecně vzhledem k extrémně přehřátému Středozemnímu moři si myslím, že letos je šance na nějaké podzimní povodně docela dost velká.. Nicméně v srpnu ještě není na severu nějaký dostatečně studený vzduch, který by svým vpádem vyvolal cyklónu v oblasti Středomoří. Říjen zase už přeci jen začíná být příliš chladný na to aby vzduch udržel tolik vlhkosti i v našich končinách. Od poloviny října dál asi nelze očekávat nějaké velmi výrazné úhrny ve Střední Evropě... takže nejpravděpobnější období na vydatné deště bude to září..
Zeptám se kde se teď nachází studená fronta,krásně se to tu kupí od západu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.