Diskuse o počasí V novém týdnu konečně zaprší, nejvice na severozápadě
Lerak2
No, je pravda, ze tu v zime dost snezi, drzi to hory, ale bourky chodi vic pres Rychnov ,tady se to vzdycky vyhne, Rychnov uz mel letos primou bourku, kazdopadne zapad bude mit po dnesku atd nejvic stejne
John Deere
Hm, takže klasický hejtování od tebe no Nakonec to tam nebude u tebe asi tak špatný. Když tam za únor spadlo, co tady od začátku roku. Bouřka přímá v Rychnově, sotva 3 km, a u tebe nic? Tebe si vezmu sem. Tady někteří slyší bouřku dřív, než uhodí hrom 30 km daleko
Uvidíš dneska. No a na západě? Tam asi něco budou mít. My tady prý budeme mít ale taky sakra zalito. Čtu to všude, všechno pod 30 mm tady plošně, beru jako propadák, ale to se nestane. Tejden tady nečtu nic jinýho
Neuro
Myslím že v hloubce to u nás není ještě kritické, ale do 30 cm je to prach.
Jinak v Zubří požár lesa, 2. Stupeň poplachu, 8 jednotek, naštěstí lokalizováno
Snad to ten vítr nerozfouka.
Čtvrtek je zde jakási šance, prostě loterie, no...
Jinak větru se asi dle výhledů nezbavíme
Mohl by mi někdo problematiky znalý prosím vysvětlit proč modely absoulutně nezvládají současnou synoptickou situaci a předpovídají i na 2 dny dopředu úplné nesmysly? Například dva dny dozadu a myslím že i včera ale to si nejsem jistý modely ukazovaly že dnešek bude zataženo celý den a ve skutečnosti od rána praží Slunko bez přestání?
Chci fakt moc spolehát se na modely na dva dny dopředu? V neděli večer jsem provedl druhý výsev trávy s tím že bude po většinu týdne pod mrakem a deštivo, ale ve skutečnosti pokračuje pouštní počasí a udržovat to osivo vlhké 24h je prostě nereálné... Doma jsem akorát za blbce co sleduje počasí denodenně a stejně mu předpovědi na 2 dny dopředu nevycházejí. Ještě že mě počasí fakt baví protože kdybych to bral jen z praktického hlediska tak je to vlastně ztráta času na základě výstupů modelů dělat jakákoliv životní rozhodnutí.
Jsem zvědav na ty bouřky dneska. Sice modely konkrétně pro mojí lokalitu nic nemají, ale když vidím jak jim to poslední dobou nejde tak si říkám že by nás večer klidně něco trefit mohlo. Pomalu se to začíná rozjíždět u Šumavy a večer by z toho mohly být celkem pěkné bouřky. Tak hodně štestí všem co vyhlíží vodu.
Lerak2
To ma velkej vliv na nynejsi sucho a srazky v unoru
, radsi nebudu komentovat lidi, co bydli v destnym pralese, coz je zapad čech.
jo mozna nejaka prdel v zavetri ma o neco min, ale jinak je to nejlepsi misto porad, stredni čechy jsou na tom dobre celkem letos
Uz jsem zazil na jednom miste povoden a o 500m dal sucho ,takze 3-4km je porad dost v lokalnich bourkach, ale to asi nemusim nikomu rikat tady
John Deere
Je to tak, ještě že tady všichni okolo bydlíme v deštným pralese Střední Čechy samozřejmě nemají sucho, stejně jak ty bílý místa tady v ÚK, nebo velká část jižní Moravy. Tam je to všechno v pohodě, bez sucha
Díky, přeci jen ta poslední věta, vám to tady nemusím vysvětlovat
Ono ty mapy sucha mají své kouzlo. Podle té co zaslal JohnDeere je na tom SZ nejlépe z republiky a podle jiné viz. níže je na tom zase nejhůře.
Takže myslím že si tady nemáme co závidět a problém mají všichni snad kromě nějakých těch lokalit na JV co dostali koncem března tu nálož asi 30 mm tak dá se říct všude pořádně nezapršelo už více jak 2 měsíce. Nějaké drobky jsou fakt o ničem to se nikam hluboko nedostalo.
Vsak mne je to uplne jedno realne,kde je sucho a kde neni, jen mne zarazi, ze nekdo resi srazky v únoru a potom rozdil mezi 40mm a 70 oboji je uplny hovno a pak typek postne takovou zeleň, asi kvalitni rosa ráno
Nějaké bouřky a nebo alespoň srážky bych chtěl. Tady sice fouká silný nárazový vítr, ale ne až takový jako na jiných místech, Žabovřesky maximum jen 42 km/h, tedy v přepočtu zhruba 11,7 m/s. V neděli bylo nakonec maximum 47 km/h, takže zhruba 13,1 m/s. A dneska je nakonec ještě o něco tepleji než včera, maximum bylo 26,5 °C. V dalších dnech se vítr celkem uklidní, ale srážek bohužel asi moc nebude.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.