Ten vítr to je letos opravdu jak kdyby za každý mm co letos chyběl od ledna, tak to den s nějakým silnějším větrem, protože pomalu den co den nárazy nad 40km/h. Zde maximum 26,5°C, tedy víceméně po Brně dneska vyrovnané maximum. Poněkud nižší bylo díky dopolední oblačnosti a i tomu větru.
Diskuse o počasí V novém týdnu konečně zaprší, nejvice na severozápadě
Tady dneska překvapivě maxima většinou 26-28°C. Zatím relativně klid. Aspoň že něco málo spadlo v části KH případně v jejich blízkém okolí, hlavně kolem Teplic či Dubí. Jinak zatím prakticky na většině území ÚK, beze srážek, nebo bouřek. Tak snad hlavně ta noc něco přinese, a pak hlavně čtvrtek
Tak nakonec se k večeru rozfoukalo zajímavě a ten maximální náraz v Žabovřeskách poskočil na 51 km/h, tedy přibližně 14,2 m/s. Akorát je škoda, že my tady na Moravě sledujeme jen nárazy větru a to, jestli je, nebo není letní den a vlastně se nijak rozumně nemůžeme zapojit třeba ve vedlejším tématu do diskuse o bouřkách a nebo alespoň o srážkách, protože to jsou věci, které tu vlastně neexistují.
TomasMost
Tak napsal jsem většinou maxima 26-28°C. Doksany maximum 28,0°C. Ústí Vaňov 26,1°C. Nebo Žatec, těsně pod, a to 25,8°C. To si myslím, že je v rámci textu: většinou maxima 26-28°C. Soukromé stanice tady na IN. Dobroměřice 26,9°C, Žitenice 26,3°C, Radešín 26,7°C, Horní Beřkovice 26,0°C, Most-Vtelno 25,8°C, atd. Za mně opět, odpovídá textu: maxima většinou..... Ty Blšany, taky se mi to moc nelíbí, byl jsem několikrát na místě, dělal jsem kalibrační měření, ale vyloženě žádný nesrovnalosti, tam nijak nepadají. Jen zcela zcela výjimečně to měří víc, než o kousek vzdálené Doksany, v prakticky stejné nadmořské výšce. Kontroloval jsem kolikrát i s nejbližšími stanicemi v okolí. Cca 1 km daleko. Dnešní maximum Blšany 27,7°C, další dvě nejbližší stanice, shodně 27,6°C. O kousek dál Doksany těch 28°C. Chcete moje fotky přímo z místa?
TomasMost
Když se podívám na Počasí u Vás, od Vás z Mostu, dával Peter Sedlák 26°C. Když se mrknu na stanici kolegy MostMost v Mostě, má tam 26,2°C. Peter měl maximum 27,0°C. To taky splňuje tu definici rozmezí, co jsem dával. Jinak prakticky nejvýše položené ofiko stanice, tady v okolí na Lounsku, na hranicích kraje, tam ano, přiznávám, obě stanice jen přes 25°C. Ty ale moc do hodnocení nepadají, vzhledem k výšce umístění, přeci jen už jsou o cca 150-200 metrů výše, než většina sídel tady v širším okolí. Ale ano, u někoho to může evokovat, že text, maxima většinou 26-28°C, už o pár desetin, nemusí tyto splňovat. I když jak píšu výše, o tyhle okrajové stanice, většinou nejde informace. Děčínsko prakticky nepadá do hodnocení, spíše okrajově, např. při porovnání měsíčních průměrných teplot. Jinak Děčínsko většinou nezmiňuji. A Teplice, ano. Podhorská stanice, s často nižšími maximy než v okolí. To je už na další debatu, celkem specifická lokalita. Dnešní maximum tam srazila bouřka s přeháňkou, maximum jen 24,9°C. Stačí takto?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.