Diskuse o počasí Zima končí, v příštím týdnu nastoupí jarní počasí
Tak musím poctivě přiznat, ke dnešku už by to Aurovi, vyšlo, ..+8,4.. funí to docela hezky odněkud od západu směr Atlantik, či co.. akorát teda je to až k 21.2...venku polojasno, občas slunce, výhled na deset dní dopředu v této situaci, docela jasný, shodný u naprosté většiny modelů..
palma
Já si myslím, že už většina se těšila / těší na jaro. Už i já několik dní hlásám po +12/+15°C a těším se až přijedu ve středu do zpět do ČR a budou jarní teploty. Ale ještě v pondělí a v úterý si užiju na JZ Německa téměř +20°C (+16/+18°C). Poslední týden tu jen chčije, ale teploty uz příjemnější kolem +8/+10 celou dobu..
Tady dneska na většině stanic v ÚK v okolí, maxima mezi cca 9-10°C, chladněji zůstalo v severnější části, hlavně Ústecko a Děčínsko, okolo 7°C. Nejvyšší Doksany 10,4°C. Dneska na některých stanicích tady ani nemrzlo, ostatní stanice často okolo -1°C, výjimečně i okolo -2°C. Srážek opět většinou velmi málo. Zbytečně jsou teploty takto vysoko, ještě to mohlo 2-3 týdny počkat
No,dnes ráno u mě očekávaný poprašek,dost možná,že i poslední,ale spíš se zamýšlím nad tím,kdy mi tady pořádně fouklo.V bouřkách občas dost,ale jen krátkodobě zafouká,ale na ty extrémy tady moc netrpíme,navíc je to vesměs lokální záležitost.Zato o chladný půlrok byly běžné plošné vichřice a čas od času i nějaký orkánek a následně značné škody.Poslední dva roky nic,ale osobně jsem za ten klídek rád,když vidím,co každoročně zažívají pobřežní oblasti Atlantiku,severní a západní Evropa.Už teď jsem zvědavý na příští zimu,bude tady klidná třetí v pořadí nebo se naopak více prosadí Atlantik a vrátíme se do starých kolejí?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.