Diskuse o počasí Zima končí, v příštím týdnu nastoupí jarní počasí
už se rozjarovalo. 3 stupně a slunečno, u země ještě dost kouřmo
U nás bylo to pásmo taktéž podle očekávání čistě ve sněhu, sněžilo tu nějaké 3 hodiny v kuse a intenzita byla sice jen slabá až mírná, ale zhruba 2 cm nám napadly. Každopádně teď už se docela rychle otepluje, brzy bude nad nulou a sníh zmizí možná už dnes. Navíc pokud ještě něco přijde, klidně to může být čistě v dešti.
Aldy1977
Tady bylo -0,3
A ted jak sněží tak to spadlo na -2,1
Dneska u nás opravdu zajímavé změny. Kolem poledne na chvíli vylezlo Slunce a sníh začal doslova mizet před očima. Pak se ale zase zatáhlo a přišla vánice, padaly obrovské vločky, ale nezůstávalo to. Během chvilky to však zesláblo a doslova během minuty to přešlo nejdříve do deště se sněhem a potom do deště. Teď už to skončilo. Ještě tak 1 cm sněhu máme, ale asi přijde další déšť, takže to ještě dneska roztaje. Nad nulu se tu oteplilo už v momentě, kdy svítilo to Slunce.
Zde ráno zhruba na nule a občas vzduchem prolétla nějaká ta vločka, ale nic co by stálo za řeč. Nyní už je zde svěží Atlantický vzdoušek, chvílemi prosvítá slunce a aktuálně je +6,5°C. Ach jak já to miluju tyhle závany z Atlantiku. Příroda už je zde připravená nastartovat jarní režim. Ptáci zpívají už od toho oteplení před 10 dny a rostlinstvo jen čeká až se trochu ohřeje půda. Vítej jaro a zimo už se nevracej.
Jinak asi jsem v tomhle docela ojedinělý, ale tohle období předjaří mám jako jeden z mála lidí opravdu rád. Nepotřebuji hned 15-20 nad nulou, ale teploty okolo 5-10 nad nulou jsou za mě už super na nějaké ty venkovní aktivity. Musím si opravit řetěz na kole a po zhruba 3 měsících na něj brzo sednu. No a na zahradě toho bude co dělat opravdu hodně, ale to asi až za pár týdnů teď bude nejspíš bláto, i když pokud vyjdou ty patnáctky příští týden tak by to oschnout mohlo.
Nějaká ta výstraha, prý i lokání povodně, ledovka... zima se loučí.....https://www.novinky.cz/clanek/pocasi-hrozi-ledovka...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.