Diskuse o počasí První výraznější ochlazení a zimní počasí od 17.11.2025
Francois
No.. a naběhl místo GFS ECMWF.. a kuk na ty teploty ve 2m..tak evidentně modely rozhozené jak hrách na zemi..
p.s. no -10.. sázet česnek v tom jde.. vrták 25mm a střední otáčky, a nebo příklepovka s dlátem to jistí... akorát sousedi by asi čuměli..
za mne ansánbly jedou na začátek prosince na inverzi, přes den lehce nad v noci lehce pod, jsou tam úlety do záporu a do plusu ale trend je zrejmý s tím že by to ve vejšce mohlo bejt spíš teplejší, a skutečně při trochu štěstí by nížiny mohly bejt zimni
Hlavně že tu experti psali , že max 5 cm v Beskydech 🤣
AuraPočasí
a za chvíli klesla sem dolů a silná mlha. teď už paří slunko, všude bílo i na slunci a ve slunečních paprscích normálně jdou vidět fakt mikro vločky jak lítaj, zajímavý, asi podpora ledvic trochu
Tady první vločky začaly padat kolem půlnoci, jinak sněžilo občasně a většinou slabě až mírně. Ještě ani ne před hodinou tu trochu poletovalo, teď už je po všem. Napadl zhruba 1 cm sněhu, takže máme první sněhovou pokrývku nadcházející zimy, ale teď už to pomalu taje. Každopádně na listopad stačí i tohle, pořád jde o podzimní měsíc. Uvidíme, co se bude dít dál, dnes už nic, ale další dny můžou být celkem zajímavé.
Tady -12°C !! To upřímně nevím, jestli si za svojí éru pozorování pamatuju. Překonalo to i zimní minimum za celou loňskou zimu!
Ještě stačí aby nasněžily víc jak 4 cm a vydrželo to více jak 24 hod a loňskou zimu překoná letošní listopad, neuvěřitelný!
To že všichni křičí hurá zima a jsem na meteofóru ale neznamená, že z toho budu nadšen, nejsem. Pro mě to je negativní zkušenost, z mnoha úhlu pohledu.
Sníh je ale lepší zpráva, nicméně po přečtení 3 stránek od včera by jeden nabyl dojmu, že nastává zima jako v Estonsku a čeká nás polární půlrok, než se člověk podívá na všechny modely. Tak zjistí, že za cca 5 dní tahle zábava končí. V lepším případě svižným JZ prouděním s jarními teplotami, v horším případě s inverzí, která bude ze začátku pokračovat v zimní iluzi, i tak se to ale časem vyhřeje.
Každopádně je tato situace velmi zajímavá, pro JZ republiky asi ne tak atraktivní jako konec listopadu předloni, nebo začátek zimy 2010, ale konečně není nuda v počasí.
https://eu.zonerama.com/kapr84/Album/14245949#chec...
Pár fotek zpod Buchlova.. bohužel až doma jsem zjistil, že jeden foťák (nové tělo) fotí do JPEGu... takže fotky, ze kterých jsem na místě měl největší radost jsou nepoužitelné pro další použití... Takže jen těchto pár drobků.. Není z nich zřejmé kolik sněhu spadlo blíže k Buchlovu, ale na cestě k němu jsem zapadl po pás do závěje... nahoře je to hodně zfoukané.
Ahoj,píši report z dnešního rána-dnes zde bylo -14 °C, již je zde v 16 hodin -8 °C.
Tobiáš10
Není důvod, aby byl mokrý, ve výšce je dostatečně zima: https://www.ventusky.com/temperature-map/700hpa-30... (ve 3 km kolem -15 °C při tom sněžení)
Zítra se tam ale oteplí a mokrý už bude.
Tak se nám tu pěkně ochlazuje,16:24hod.-- již je -9C
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.