Diskuse o počasí První výraznější ochlazení a zimní počasí od 17.11.2025
Tady takto no, rychlá dokumentace... díval jsem se do záznamů od kdy mám sníh a minimálně za posledních 15 let ani zdaleka takové množství sněhu jako letos v listopadu nenapadlo...
Palma: To je těžko, když jsi určený pro předpovědi a každý den co nevyjde tak dostanu za uši..
No slušně to v Čechách kleslo hluboko i pod -10°C a hlavně se ten mráz drží už hodně dlouho.. Tady minimum -9°C. Dnes bude na většině území ledový den. Icon tam vrátil sněžení do Čech, to by byla paráda kdyby to vyšlo, když je zem takhle slušně promrzlá! Jinak gratulace východu a i jižní Morávce k brzké sněhové pokrývce.
palma
Ještě včera jsme tam viděl v predikcich to oteplení koncem příštího pracovního týdne, ráno kolem 0, odpoledne až +8°C..
Říkal jsem si fajn, ve středu, čtvrtek máčím česnek do sulky a v pátek jdu sázet..
Teď tam ale mám na pátek predikci ( ) -11 ráno a -2°C přes den..
Zem bude jako beton.
Tak sázení holt odložím na prosinec, jestli tam přijde nějaké oteplení..
jack
Tak tohle mě překvapilo, že v Brně 0-1 cm a tam dole u Vás mezi Hodonínem a Břeclaví taková slušná nadílka. Zajímavé...
kuba
Hodně zajímavý výpočet ICON na neděli odpoledne. Toho jsem si ani nevšimnul. Nemyslím si, že to takto vyjde, ale je to zajímavé a samozřejmě to naznačuje nějaký scénář směrem do mrazů.
kapr84
Podle té sumy srážek Chřiby nejvyšší úhrny a přímí zásah. Někde na hřebenu možná i 15 cm.
Z té mapy je vidět, že Brno nic moc, ale pokud by teďka někdo jel od Brna cca 20-40 km směrem na východ, postupně by vjel do sněhu 5-10 čísel cca. Směrem na jih asi méně.
kapr84
Tak to máte dobré, že tam ty Chřiby máte, je vidět, že i taková jedna výraznější pahorkatina, dokáže vytvořit někdy slušné orografické srážky.
TheRealStormCZE
Ta fotka ze sekce Počasí u Vás je libová, jak tam visí ten mrak vpravo nahoře, zatímco je silný mráz.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.