Tady čím dál ,,lepší,, Tmin -5,1°C/2m, -7°C při zemi.. Vyhlídky na noční oteplování nebo na srážky prakticky žádné.. Každý plod, který tu na nějakém ovocném stromě letos přežije, bude za hrdinu.
dneska opět bez mrazu, tak snad škody nebudou, minimálně ne výrazné, protože ty meruňky a broskve přeci jen už jsou celkem náchylný v tuto dobu, klidně i na kladné teploty. uvidíme jak bude teplo, v poohří má bejt pomalu dvacítka, ale zas se má sunout oblačnost, tak se uvidí jak to bude.
Tady dnes zatím nejchladnější ráno, teplota klesla až okolo +2°C, na okraji města údolí v mrazovce, až skoro k nule. Stále i tam ale toto období, bez mrazu ve 2m. Aktuálně se teplota blíží 17°C, a jen vánek. Včera maxima okolo 18°C
Dneska venku opět krásně teplo, aktuálně 18-19°C. Včera maxima 18-19°C. Ode dneška by se tady měly maxima pohybovat mezi 18-21°C, někdy i výše Vypadá to celkem dobře, na následující 4-5 dní
Francois No, banány vystrkujou zatím jen nesměle růžky..., tady poslední mínusová teplota ve 2 metrech byla 7.4. ale měl jsem teď v květnu "bobky", že to šlehne, předpověď tu vychází už v pohodě.. chystám ty rajčata, nejdřív pudou na okno ve stínu, aby mi to slunce nesmahlo a za týden do země.. k banánum... dneska klid a nejníž +3,8 po ránu.. jdu sednout ven a pak něco práce..
Hnus ta bílá mr.ka mi zase dělala škod, dnes a včera to šlehlo min na střeše v 10m -0,5C a ve 2 metrech na severní straně 0,6, včera -0,1 a ve 2 metrech 0,2C, ale stejně nějaké škod, ne moc velké, ale jsou broskvošvestka to odnesla nejvíce z více jak 80% višen z cca 50% a víno cca ze 40% ostatní snad ok, jinak přípravek CROPAID ANTIFROST VELKÝ PODVOD JEN TAHÁK NA PENÍZE vůbec to na to nepomohlo. vyhozených 1400stovek příště to vezmu klasickým levných šampionem a bude to lepší
tomášzposázaví Ty jo 1400stovek to je pěknej ranec.. za to by byl skleník dlouhej dvacet metrů...... janak tady parádní jarní den + 18,2 a ještě leze nahoru...
palma Závidím.. Tady poslední čtyři dny ve 2m.. -3,8 +1(oblačnost) -4,4 -5,1 Nechápu některé jabloně, vypadají úplně v pohodě, jakoby žádný mráz ani nebyl 🤔 Na zítřejší ráno mi sem predikce dávají +5, +6°C.. Tak snad to nepůjde doufám pod -2°C.. To by byl úspěch 😀🙈
Francois U nás mělo být plus tři a bylo pod mínus tři,už těm predikcím nevěřím,po zítří má zase mrznout ale já už mám všechno zmrzlé,takže mi to je už jedno,přežily akorát borůvky.
Francois No, jabloně, jsem četl, že to dávají docela slušně i v mínusu (-3 až -5 těch -5 když je to do trvání těch tří hodin délky mrazu) prý je to kvůli tomu, že jsou plůdky ochmýřené a usadí se na tom jinovatka, čímž to trochu izoluje..takže možná tak, já se bál i o angrešt už má kuličky jak nehty na malíčku.. tem by mne mrzel, mám ho rád jako kompot a tak..No přidávám sem predikci ECMWF až do 24.5. už to vypadá nadějně, že nic nebude (mrazíky) a na konci to frčí nahoru, což by odpovídalo střednědobé prognóze, no je to daleko, a ještě tak osm deset dní má být tak jak dneska plus minus dva stupně..(spíš minus)
U nás -0,4°C už někdy kolem 3 ráno, pak se naštěstí od severu zatáhlo. Stejně to ale stihlo spálit nějakej ořechy a při zemi musel být mráz dost silný, protože jsem viděl i poškozené brambory. V pondělí a v úterý snad vydržíme nad nulou...
Tak moje přání, nemít dneska silnější mráz, než -2°C, bylo vyslyšeno.. Tmin dnes -1,4°C/2m.(predikce ICON. +7). Tak to už je takový normální květnový mrazík, to už je v normě.. Od příští neděle tu bude pravděpodobně reálná šance dát ven rajčata, papriky.. Ale kdo ví..