Diskuse o počasí V novém týdnu už přijdou srážky, budou sněhové i dešťové
Tak dneska mi nejlíp teplotu předepsal ICON..bylo -3, dle ECMWF jsem měl mít -6, GFS -4...Aladin -5.. kdyby nebyl ten sníh, tak jsme furt na těch -2 max..ale zimní atmoška je super.. konečně.., budu škodolibej...soused včera neomet auto a teď se bavím, jak skáče okolo a nemůže se do něj dostat, nějak mu to zamrzlo..
... no jo, už tam má kyblíček z horkou vodou, doufám, že tím nepoleje i to čelní sklo...
Ranní minimum -3,6°C, tudíž od včerejšího večera stagnace. Nyní už to docela výrazněji stoupá, aktuálně -1,9°C, maximum by mělo být kolem nuly, lehce nad nulou. Sníh 10cm (za noc připadl zhruba 0,5cm sněhu). Sníh navrchu prachový, uprostřed čerstvý a při zemi zmrzlý, četné náledí. Vítr slabý. Aktuálně velmi slabě sněží, díky blízkosti Krušných hor by mělo sněžit skoro celý den velmi slabou až slabou intezitou, jestli za celý den připadne 0,5cm budu asi rád.
trošičku mě mrzí že už se žádné srážky neočekávají a jak by se to pěkně všechno chytalo na površích..
hold musím být spokojený s 9 cm (cca 2 cm ještě sesednou)
tohle je pravděpodobně vrchol zimy a pozdější srážky už budou spíš jen dešťové v nížinnách
kéž bych se pletl (aspoň bude potřebná vláha) a v létě bude snad super úroda
Tak ten sever nebo severozápad si může pískat, teda pokud tam mají rádi sníh.
Liberec 16 cm
Ústí nad Labem 15 cm
I Praha a Brno dle mě super. Letošní zima je za mě fajn. 6.12 krásně nasněžilo přes 10 cm. V lednu cca dva týdny se SSP a teď v únoru konečně snad taky alespoň týden. Pamatuju zimy, kdy jsem nemusel ani použít hrablo. U nás aktuálně cca 7 cm.
Radar tvoří a zase začíná snezit
JUGOCV
tyjo však jugoslávče 9 cm je hodně na nás. To je dokonce maximum normálně v zimě a ta krajina v tom i hezky vypadá. Takže nesmutnit.
JUGOCV
to bylo 2010 a pak až 2021. Není to často.
Aidamko.
Asi tou polohou. Nevím, meteostanici mám umístěnou v rámci možností celkem dobře, může to dávat třeba 0,5 °C nahoru, ale máme ještě jednu meteostanici, jejíž čidlo je těsně u domu (není na zahradě jako ta primární) a ta teplota se obvykle celkem shoduje. Jinak, po poledni tu trochu poletovalo, ale nic nezůstávalo, naopak sníh taje, bylo až 4,1 °C (takže o zhruba 4 °C tepleji než v oblastech okolo Brna), ale teď se už naštěstí ochlazuje, máme 2,2 °C. Zůstává tak 6 cm sněhu. Teď bude každou noc vznikat náledí, protože je mokro a bude se ochlazovat celkem dost pod nulu.
Tak pravě začalo malinko sněžit
Dnes celý den pod nulou, ale ledový den si nezapíšu, páč po půlnoci bylo ještě +0,4 !
Zlobil vítr, ležím jak lazar a tak to jen pozoruju z okna...
No to sucho už mně znervózňuje, nakonec srážek za únor zatím tedy 3 mm, průměr je 48 mm a nejmíň v únoru spadlo Vsetín od 1900 v roce 1954 3,7 mm... výhled 10 dní je 0,0
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.