In-počasí | In-počasí
Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Na většině území déšť, hlavně na horách i sníh, nadále chladno

Diskuse o počasí V novém týdnu už přijdou srážky, budou sněhové i dešťové

69
# 16.02.2025, 07:51

Teplota poprvé tuto zimu klesla u mně pod -10 a rovnou na -12,6 :led:

Včera byl tady třetí ledový den této zimy a pár jich ještě bude. Teď je oteplení nad +10 ve výhledu na konci měsíca, ale ikdyby tak únor tady nadprůměrný nebude :cool:

# 16.02.2025, 08:08

Marek: WH 1080 (já mám 1090, ale to se jen liší tím, že je vše připojené drátem) je docela šrot. A to hlavně to měření teploty. Já musím kombinovat pro svou meteostanici (pocasi.ctiborvenus.eu) ještě čidlo z jiné meteostanice, protože na slunku to ukazuje teploty klidně o 10°C vyšší. Naprosto bezcenné.
Já výhledově budu kupovat stanici na bázi Garni 980 nebo Ecowitt.
Ráno je tu -8.5°C, ale koukám, že nejvíc mrzlo v Beskydech tam to šlo i pod - 20°C

441
# 16.02.2025, 08:13

Minimum na dnešek -9,5 a slunko už leze, takže parádní zimní den, pamatuju zde nedávné uštěpačné poznámky o tom, že zima končí, nebude už mrznout, vítejte na jaře.. takže vítejte v zimě!..jaro pošle pozdrav za 13 dní..:)

134
# 16.02.2025, 09:22

palma
U nás dnes brzo ráno -7°C a ještě tak ty 4 noci budou mrazivější, než dorazí to postupné oteplování.
Ale mně to úplně stačí, už se ladím na jaro. Málo platný, včera v půl šesté odpoledne začal zpívat na borovici nějakej kos... Brzo to vypukne.

# 16.02.2025, 11:02

Dmes pořádně primrzlo, minimum až -10°C a teď jsou nějakých -3°C.

34
# 16.02.2025, 11:34

ludvicek
Já jsem už před 14 dny viděla na poli čápa (asi z 15 m, takže to byl opravdu čáp, ne jen "něco bílého v dáli"). I když je pravda, že jsem četla, že čápi postupně přestávají na zimu odlétat. Takže je možné, že to byl tento případ.

Jinak u nás dnes také -7.

# 16.02.2025, 11:35

dnes -12 a zatím relativně chladno stále. možná dáme i -17 nebo i míň jednu noc

8
# 16.02.2025, 11:43

Tak dnes nakonec jen -9,9°C. Pokud to neklesne pod deset ani při sněhu a jasnu, tak je to už hodně špatné. Zatím jedna z nejhorších zim vůbec. Ještě snad zítra by to mohlo jít níže. Ale nevím. Čekal jsem hodnoty kolem -15°C, ale toto pseudoochlazení na to asi nemá. To je taky mráz, u kterého u mě začíná opravdová zima. Ty dubnové mrazíky kolem -7°C jsou k smíchu. Tak snad březen a duben. Teď už to jde na nulu, takže nebude ani ledový den. Jediné co mě těší je absence srážek. Stále je všude bláto a až roztaje sníh bude ještě větší. Mohl by konečně přijít i nějaký ten sušší rok, ale pochybuju. Ono se to určitě otočí opět do mokra, jako vždy.

134
# 16.02.2025, 11:46

Miriam
No on i ten kos je původně částečně tažný pták, jak píše Wikipedie, ale tady ve městě je jich plno v zimě i v létě...

Jinak na některých stanicích ČHMÚ v JM kraji je nad nulou už před polednem.

34
# 16.02.2025, 11:50

ludvicek
Jj, četla jsem, že kosi bývali původně tažní, i samci. Ale teď už tu vidívám přes zimu i samice, které odlétaly ještě i za mé paměti. No ale čápa jsem teda v zimě zahlédla opravdu poprvé.

10
# 16.02.2025, 11:52

V Huslenkách dnes ráno teplota spadla na -13,1°C. Což je taktéž dosavadní nejnižší teplota této zimy.
Včera a předevčírem taky přibyly 2 ledové dny, ačkoliv to bylo těsné. Předevčírem maximum -0,2°C a včera -0,6°C.
Tedy celkově jsem na 4LD, s tím že dneska již maximum vyskočilo na 0,8°C, takže se ledový den nekoná.
Pokud bude svítit slunce, tak příští týden s LD moc počítat nemusím. To slunce už má opravdu sílu. Nyní budou opět výrazné denní amplitudy.
Srážky nemá cenu komentovat, do konce února ve výhledu rovná 0.
Letos se jedná především na V o velice suchou zimu. A zásoby vody ve sněhu? Prakticky žádné, ani na hřebenech neleží víc jak poprašek co zde v pátek nacmrndal z rozpadající se níže. Díky němu nám taky teploty v noci nyní pěkně padají dolů.

69
# 16.02.2025, 12:21

No to sem byl moc optimista s těmi ledovými dny, Doizer máš recht, leze to dost hore, hlavně jak hledím tak východ... ale minima budou ještě slušná :led: :)

# 16.02.2025, 13:13

CtiborV
Taky to kombinuji s ještě jednou meteostanicí a pro údaje o teplotě využívám vždy tu, která je ve stínu. Ta druhá má ale čidlo hned u domu, takže tam nějaká odchylka určitě bude. Jinak, ano, WH1080 ani zdaleka není ideální meteostanice, ale vzhledem k profilu krajiny tady si myslím, že by tu určitou odchylku měla i profesionální meteostanice.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.