Nový gfs, ideál.. to by postupně zapršelo všude.. tady by pršelo prakticky jen neděle-pondělí, nebudou z toho žádné super extra úhrny, jak jsem dnes slyšel kolegyně v práci... ty teda jely fakt to někdy poslouchat něžnější pohlaví stojí za to.. jak hrozně rády přehánějí a hned zveličují... to je něco prostě fajn dvoudenní zálivka, na květnový normál to tady stačit nebude, ale pokud by to vyšlo jak je to nyní nastavené tak pohoda...
Diskuse o počasí Od středy musíme počítat se srážkami, zprvu hlavně na západě
Yurri
Jo ten Vsetín byl zmíněn i panem tuším Karasem na čt24, a žena říkala, že u nich bylo přesně +23. Obávám se, že na takovou teplotu delší nedosáhneme, zítra je šance ještě k +20, věřím tomu a pak hnus-hnus-hnus. Zatím Karas v příštím týdnu mluvil o teplotách kolem 17, ale mně už tam vylezly zelené sloupečky, tak doufám, že to nevyjde..
Leknín
Tak to těžce závidím, přitom to není žádná nížina, max. náraz nejvyšší z celé republiky tady kousek stanice Kuchařovice, skoro 50 km/h, zkoušel jsem to v tenkém roláku a ani náhodou, pořád je to na bundu, venku ani noha, bodejť je to tady větrná hůrka, pak se mi nedivte, že se těším na teplo, probůh aspoň 20ku.
Dnes opět hezky, slabý větřík, teplota dosáhla přesně 20°C.
Vypadá to zajímavě, hlavně v pondělí, v kombinaci s bouřkami (pokud nějaké budou ), by něco mohlo spadnout.
Teploty teď asi nemá cenu řešit, když je to takto nejisté a rozházené.
swan1
ano ano..
jak jsem psal.. nejhorší možná věc by byla kdyby níže přešla přes Maďarsko a ono prostě tak bude.. to je fakt pech, navíc druhá níže též odsunuta východněji.. nebo přes Maďarsko, spíše středu bude nad námi a srážky budou okolo
těžko říct jestli se ještě něco změní. sice to jsou ještě 3 dny, ale určitý trend tam je a ne úplně příjemný pro nás
Květen se mi tedy zatím vůbec nezamlouvá. Od začátku měsíce pouhý 1 mm, skoro každý den praží slunce a fouká, alespoň že zatím nejsou žádné velké hice, i tak už je ale půda pěkně popraskaná. Srážky ve výhledech se klasicky odsouvají, naštěstí se zatím žádná velká vedra nechystají.
Já bych si taky nestěžoval na teploty, průměr maxim za první dekádu května, je tady 19,2°C, a minima 6,4°C. Každý den je mezi 18-23°C, jeden den maximum 15,5°C. Takže normálka pro začátek května. Co tedy hodně schází, jsou srážky. Duben velká slabota, necelých 20 mm, květen 3 mm. Sucho už je opět dost velké
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.