Diskuse o počasí Od středy musíme počítat se srážkami, zprvu hlavně na západě
Situace se tudíž obrátí a na západě bude díky frontě chladnějc jak na východě, tady jsme si to užili včera a dnes také žádná hitparáda, +12,5.. pod průměr to půjde i ve Španělsku, zato ve Skandinávii si budou užívat nadnormální teploty, mně by zajímalo jak to bude dál, zásadní zlom se zřejmě brzy nechystá a v červnu můžeme mít stále opožděné teploty jako ty poslední dva měsíce.. touž tak neštve, když to nebude -10 od normálu.. snad
Tak pro moji oblast jsou srážky vymazány, má to být jen na západě a tím pádem tu bude teplíčko. Tak uvidíme co přinese víkend…
Alespoň ty teploty jsou ustálenější a doufám, že žádný další propad nebude.
Jo, srážky klasicky žádné nebudou, vše se smazalo, ale mrazy samozřejmě jo. Už dnes jsme tu měli 0 a u země -3, nechci vědět, kolik bude zítra ráno.
Bouřky taky žádné nejsou, zatím je ten květen dost na nic. V posledních letech opravdu z toho jara nic moc není. Je jen otázkou času kdy se to zlomí a chlad vystřídají tropy…
Negan
Proč hned tropy ono je klidně možné že může být i chladnější léto.Mě dosavadní průběh počasí docela vyhovuje žádné vedro a zima také ne,na zahradě se pracuje parádně a vody je dost...
Studený máj,pole ráj....
Jen mě trošku děsí ty bouřky,teplo nic moc a už to docela vyvádí,snad nebude v létě zase nějaká čina.
No, tak po ránu +0,5 docela opruz, při zemi tase taková "netuhá" jinovatka, tohle je fakt naprd..dle předpovědi na příštích 10 dní, to bylo naposledy, to by bylo dobrý, tak teď pár dní okolo +15 +17, uvidíme co dá potom poslední dekáda května, tam už to několik dní ukazuje až k +25.. to už by ušlo.
Vítr se vnoci zklidnil a stále je úplně jasno, takže ve dvou metrech +1, při zemi samozřejmě mráz a dobře to křupe
Srážky se prakticky pro mou oblast vymazaly, něco většího až za týden, ale tak víme jak se to často mění, radši počítám se vším
a výhled z novinek: https://www.novinky.cz/clanek/pocasi-vyhled-meteor...
Tady si to v klidu letí na -0.8°C ve dvou metrech… vymetená obloha.
Zachar
Když si vezmu, že ve Žďáře je vždycky tak o ty 3 stupně chladněji než v Brně, tak je mně teď normálně zima, ačkoliv držím v ruce hrnek s teplým kafem. Ale tak vy jste z té Vysočiny zvyklí.
Jinak hlavy pomazané to dál vidí v chladnějším módu až do Medarda, pak samozřejmě 40 dní kape, pak už je studená Anča (chladna z rána)... Zimní věci ani nebudu schovávat.
Od neděle to vypadá na pěknou tlakovou níži od jihu a ten další týden by měla přijít další níže a točit se tu a to by bylo už i s bouřkami protože by tu byl teplejší vzduch. Všechno by šlo od jihu až jihovýchodu a shodují se na tom jak gfs tak ecmf. Uvidíme jak to bude vypadat v dalších dnech ale může to být hodně zajímavá situace na bouřky a vydatné srážky.Mozna by bylo dobré třeba zítra založit téma.
U nás dnes ráno 0, ale bylo úplně jasno. V neděli a v pondělí šílená zima i když bylo , ale za to šíleně fučelo.
Tento týden to vypadá až do čtvrtka bezesrážek a to minulý týden mělo podle předpovědi celý týden pršet.. takže se dívám jen to bude max do toho čtvrtka jinak to nemá cenu
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.