Diskuse o počasí Od středy musíme počítat se srážkami, zprvu hlavně na západě
Teď ochlazení na dva dny tady pod 10 a srážek kvanta. Lítá si to tam jak chce, řešil bych to u nás asi až v tu nedělu.. hlavně tady je dnes ještě krásně, teplota už přes 18 a 20 bude pokud se to nepoto..
Na JZ mají pěknou kosu, jak my tady minulou neděli kolem +9 celý den a chytali zme z toho všichni dobrého nerva nebo to bylo v pondělí, už nevím, se svátkem doblblej
U nás je 13°C a zataženo,pofukuje vítr,čekám kdy aspoň zaprší když je tak hnusně.
Hm, kéž by. Ten propad na všední den by mi nevadil, stejně budu zalezlý, ale bojím se, že to další oteplení nevyjde.
V pondělí sprchne, snad by se mohly objevit i bouřky, takže by mohlo napadnout více .
Na další dny to už je oříšek, ale v úterý a ve středu by se taky mohlo zalít.
Nevím, kdo tu straší s 50 mm .
Tak ono to in-počasí chvíli ve středu mělo 47 mm, teď tam mají modely do konce příštího týdne tak 40 mm, in počasí za úterý-středu 53 mm. 100x se to ještě překope, to chce klíííd
No a ještě mám obavy, aby si to páni svatí nepřehodili, zmrzlí povodně a na Medarda mráz beztak tak tam někde pijou , to letošní jaro toho důkazem
Hm.. tak jsem ze zvědavosti omrknul nový aladin a je to opravdu jak tady píšete každý nový výstup zcela jiný než ten předcházející.. třeba ta neděle, ve včerejším měl už v neděli trvalý déšť od jihu, teď jen místní přeháňky a déšť až v pondělí... jako doufám, že zaprší, ale s každým novým výstupem ty srážky poskočí o den dopředu no, snad se dočkáme... a jak tu někdo psal ať prší raději v Itálii... tak voda je potřeba i tady... pořádně zapršelo už je to měsíc zpátky.. od té doby pár dní s jedním milimetrem a hlavně začala hlavní vegetační sezóna, tak kdy jindy jsou potřeba srážky než teď??... Ano, teď je půda nejžíznivější..
hm, teď se teda dívám na ecmwf z 06h.. a on zrušil minimálně do úterý pro mě veškeré srážky co tam měl.. achjo...
Srážky vypadají dobře. Aspoň nějaká voda.
Bouřky kulové tady. A teploty žluté. Zatím normální květen.
Tak snad.
Tady je pěkná jarní bouřka, nádhera, dneska sem nic nečekal
Tak, dnešní maximum +18,8, tolik jsem ani nečekal, sem tam mrak, jinak slunce, paráda, vítr to teda vysušuje, ale nedostatek vody zatím žádný nepočiťuju, takže O.K. Toho 18.5. to tam po ránu ukazuje jen +2, kdyby přimrzlo bylo by to na h...o.. ale je to tam jen u jednoho modelu, tak snad se to změní..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.