No ani se nedivím. Tak hodně rozhozené ansámbly jsem snad ještě nikdy neviděl. Na teploty v maximech +20°C nebo víc v nížinách to stejně nevypadá. V květnu už je to průměr. Letos myslím ještě nebyl nikde ani letní den a na jeho dosažení se bude čekat nezvykle dlouho.
Výhled na tento týden se mírně koriguje, Ecák oteplil třeba ve středu v maximech na +13, GFS má +7 v maximech , venku v práci budu od rána do večera, tak aspoň mrazy zmizely, dnes tady bylo tmin +4 a čeká mně práce doma. Vítr cajk, sluníčko a možná nejteplejší den týdne.. ještě ten pátek to možná vyletí a pak zase sletí.. chtělo by to článeček na tento týden A ten příští týden sebou škube, po ránu tam byl teplo a teď zas 7-11 max, to je fakt neuvěřitelný
Na ten příští víkend to vypadá zase o trochu lépe a hlavně bez mrazů,ale bude to ještě do poslední chvíle dost nejisté, ten studený vzduch bude blízko ,záleží jak ho ten teplý vytlačí
Myslím si, že už to studené období definitivně končí počínaje čtvrtkem, vždyť i NAO už půjde nahoru a ta masa silně ohřátého vzduchu na jihu Evropy už po tak dlouhé době musí převážit.
palma Pro tuto roční dobu je průměr v 850 hPa +5°C, takže tam máš rozpětí od podprůměrných teplot k nadprůměrným a velkou nejistotu, co vlastně převáží.
am96 To by mne zajímalo, jak to ten Metdesk přebírá, když si rozkliknu ansámbly pro tu udávanou studenou oblast co tam má, tedy minimum v 850hpa dává na toho 6.5. apod. -12℃ (GFS)... ale na Meteociel na ansámblech je do -6℃ (GFS) pro tu samou oblast ten samý den..
Icon má na sobotu celkem vydatné srážky ale je v tom zatím sám. Jinak v modelech až do půlky května není snad ani jeden den kdy by šla teplota nad 20 stupňů Vyšel i výhled čhmú a květen by měl být podprůměrný.