swan1 Tady to taky ve městě po ránu ukazovalo +8... a já tu měl +5,8... ale jsem dalek kvůli tomu napadat meteorology potažmo ČHMÚ.. od toho máme jiné odborníky, že..
Dnes se holt ukázalo, že jdeme pomalu do podzimu. Tady klesla teplota k 11°C, ale v údolích na okraji města, nebo u řeky /jezera/, až lehce pod 8°C. Večer se tu dlouho držela oblačnost, a ještě okolo půlnoci bylo 15°C. Následující ráno ale bude ještě chladnější, zřejmě
Tady bylo nakonec 8, ale až úplně ráno. Zítra to nejspíš bude horší. Také jsem se večer dívala na zdejší meteostanice, někde to opravdu letělo dolů jako kámen. Snad se ještě nějakou dobu alespoň v nižších a středních polohách mrazíkům vyhneme.
Miriam Já jsem momentálně na dovolené na Jižní Moravě a tady bylo ráno taky kolem 8 stupňů, u nás na Plzeňsku bylo asi o trochu méně, zítra to bude ještě o trochu níže
kuba Taky zajímavost, že srpen je bez jediné bouře, i tropické deprese (+ poslední T-storm na začátku července. Stalo se to poprvé od roku 1997. Zvláštní, čekal se dost nadprůměrný rok a zatím jako nicmoc. Září dotáhne.
Kokos342 já se na zimu těším. Zase bude hodně co pozorovat. Konflitky asi přibudou.
Mimochodem od čtvrtka do asi konce týdne to je báječná situace, plno bouřek v souvislosti s rozsáhlou tn, která teď vyráží se usadit jihozápadně od Irska, pak jít do Británie a potom se přesune nad jižní Švédsko a protože bude rozsáhlá tak budem v jejím vlivu. Vyjde? nevím. Zelená tráva se jeste musi udržet. Ale bouřky třeba jako zakončení této hrůzné sezóny. Už v úterý se něco maluje
swan1 Tak u vás v Pošumaví asi ano, když jste tam měli běžně kolem 5°C létě, u nás taky ale to padá dolů, očekávám kolem 4°C ráno, dnešní ráno ale bylo také studené, i Jihlava krajské město a 4.7°C
Zatím se držíme mírně nad 15, což je zhruba stejné jako včera o půl desáté. Ovšem teď jsem se dívala na obce Svratka a Řasnice, které tu už byly zmiňovány... dnes je tam teplota o 3-4 st. nižší než včera v tuto dobu. Klidně tam může být ráno mráz i ve 2 m.
Minimum podobně jako včera, jen míň o tři desetiny... +5,5 Ty slibované letní teploty zdá se tady u nás už nenaměříme dle názvu článku, škoda výhled je zase chladnější jak včera
Už chybí jen mlha a jedná se o říjen, ráno +8+9 a přes den ani 20, včera ještě dost pofukovalo, já už nemůžu x nocí ani větrat, pač bych musel topit (21,5), aspoň o 4-5 st. více please, děkuju.
Tutugon Tak běžné to nebylo, ale při SV proudění, které trvalo asi týden, jsme tu měli v červenci několik dní po sobě mezi +5,5 - 6,5.. Dnes jsme přízemnímu mrazu těsně unikli, zachránila to opět nejprve mlha, k ránu se přidala od JZ i oblačnost.. Minimum ve 2m 2,7^C, v 5cm +0,8°C. Zítra už by to mělo být díky oblačnosti a převaze JZ proudění lepší.. Jak u vás?
Nakonec bylo nad ránem asi o 2 desetiny st. chladněji než včera (mírně pod 8). Před ještě větší kosou nás zachránilo to, že pořád mírně pofukoval vítr. Mráz ve 2 m se zřejmě obydleným místům vyhnul, naštěstí.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.