V příštím týdnu u nás skončí meteorologické léto a prvním zářijovým dnem začne meteorologický podzim. Částečně se to projeví i v počasí. První dva dny nového týdne nabídnou i letní teploty, ale potom se ochladí a teploty klesnou na běžné hodnoty pro úvod září. V úplném závěru týdne se ovšem opět mírně oteplí.... Více >>
Diskuse o počasí V novém týdnu začíná meteorologický podzim, letní teploty ale ještě naměříme
Karel83
No, já nevím, v bazénu mám pořád okolo +20, díky vyšším nočním teplotám, takže tam v klidu lezu a užívám si, a kraťasy s tričkem, jsem taky ještě za bundu nevyměnil, aktuálně na příštích 10 dní mi to píše střídavě až někam k +25, takže to je dostatečné, dál se uvidí, podzim samozřejmě chvátá směrem k nám, to jo, ale zatím... dobrý.. Jinak se mi líbí to vaše bydlo..Šibenik.( když odmažu to před tím).Jo, tam přece musí být ještě pravé léto!
Karel83
Lidi jsou divný. Pokud nemluvím o nějakých horách, tak koupat se dá v řekách a rybnících většinou pohodlně od května do září včetně, krom pár dní na okraji sezóny. Bunda patří do zimy a možná tak časného jara a pozdního podzimu. Teď naopak začalo několikatýdenní období se zaručenými příjemnými teplotami, žádné vlny veder, takže žádné stěžování, prosím. Na to je ještě času dost
Když se tu otevřelo to koupání ve studené vodě.
Nevíte o nějaké stránce kde se monitoruje teplota vody?
Například tady Chrudimka kousek od mého bydliště monitoruje i teplotu.
https://hydro.chmi.cz/hpps/popup_hpps_prfdyn.php?s...
Není to však u všech toků.
Jde mi o to, že mi začíná otužovací sezona
Chtěl bych najít kde je už teplota vody pod 15 stupňů v relativně blízké vzdálenosti abych mohl začít co nejdříve.
Popřípadě děkuji
swan1
Ta výstraha je dle mého hodně out. Málokterý model dává tolik srážek, aby bylo třeba vydávat výstrahu. Vyšší úhrny budou podle mě jenom lokálně. Správný/regulérní vydatný déšť by měl přinést vyšší úhrny trochu plošněji, tohle nevypadá vůbec na vydatný déšť, ani synoptika není výrazná.
aura_33
Ještě jsem neviděl výstrahu na konkrétní místa..
Výstraha je vždy plošná, to jinak nejde..
Už jsem to psal, ale tak ještě jednou, při trvalém dešti se počítá s ojedinělými, vnořenými bouřkami (případně silnými přeháňkami)... právě o nich ta výstraha zřejmě je..Jestli budou, to je věc druhá, uvidíme...
Povodí Vydry a Křemelné jsou dost nasycená..Tam pokud spadne kol 30-40mm bude to na SPA...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.