V příštím týdnu bude pokračovat letní počasí. Teploty budou zpočátku průměrné, postupně nadprůměrné. Velká část týdne bude suchá a slunečná. Před námi je totiž počasí pod vlivem tlakové výše (její střed se bude přesouvat z Britských ostrovů nad Baltské moře a východní Evropu). Až v závěru týdne její vliv skončí.... Více >>
In-počasí ČHMÚ podle dlouhodobé předpovědi psal že nejteplejší byl tenhle týden co konči a v další týdnech se teploty mají snižovat podle nich by mělo být nejtepleji ve čtvrtek kdyby teplotyohly dosáhnout 30 a víc v 3 dekádě srpna má víc pršet a teploty kolem 25 zatím jim to nevychází moc
Dnes jsme se dostali na chvilku na +22 a zítra asi nejchladnější den v příštím týdnu, GFS maxima jen +17, možná milimetr sprchne a protivný vítr až do čtvrtka. Jj, už to připomíná podzim Doufám, že to zas půjde do tropů (ironie), ono nemůže být aspoň pár dní normálně srpnově..
Leknín Já tam vidím pohodový srpen a na konci horký hnus. Srážky ani nebudu komentovat, zoufalství. Dnes jsem byl v Mostě a myslel jsem si, že jsem ve Španělsku.
Ondra83charlie Se nezlobte, ale východ bude chladnější a do čtvrtku podnormál a pak tam smrdí ty hnusné tropy. Prostě si jen přeju nějakých 23-27 což je tady nějak pro toto období normální
Leknín Průměr pro Vsetínsko na 2Q srpna je asi 23-24 stupňů, dneska tam bylo 22, to se dá při zavření obou očí nazvat jako velmi mírně podprůměrná teplota. A to bude dnešek nejchladnější. Takže 2 dny slabého podprůměru a pak opět směrem k extrému nahoru. Hotová chladná apokalypsa
Leknín Přesně jak píšete. Zítra opět září jak vyšité, jako dnes, oblacno, 16-18, stupňů, mírný až čerstvý vítr s směrů. Pak do pátku možná až 22 a pak skok na 30. A srážky 0.
Ondra83 No to nemáte pravdu, dnes nebylo ani 20, k tomu čerstvý vítr, takže pocitově tak 16. A zítra zde bude ještě díky oblačnosti chladnejii. Prostě polovina září.
Aldy1977 Asi to je odpovídající tomu, kde bydlíte. Přímo ve Vsetíně je stanice CHMI, si ji najděte Ano, bylo o cca 2 stupně méně, než dlouhodobý průměr, ale to fakt není září
Ondra83 Průměr je zde na 7 srpna 22-26, a ne 18-19. Ano je to jen mírně pod průměrem ale po pátečních 33, dnes 19 s čerstvým větrem je to prostě teplotní šok
Tak já myslím, že už se žádné extrémy konat nebudou, každým výstupem jsou nižší teploty a vedra se odkládají, měly být už od tohoto pátku, ale vypadá to až od pondělí a to uvidíme jestli to vůbec vyjde, z těch 38 to klesá někde ke 30 a to predikují až příští týden a to s tím, že model ICON dává na tento týden poměrně nízké teploty oproti gfs. Vedro si užijí asi ve Francii na severu Německa a Polska, moc nechápu proč nás ten horký vzduch obtéká na sever do Polska, dokáže mi to někdo vysvětlit, proč má být celou dekádu tepleji na Severu než na jihu ?
Aldy1977 Tebe se pořád něco nelíbí,jednou máš sucho potom je zase zima,dojeď tak na 14 dnů k nám na Moravu a jsem zvědavý co budeš říkat. tropy na denním pořádku a s vodou to taky není žádná "Hitpárada"