Walden
Hory Matky Boží, tam někde bydlí uživatel Straky, škoda, že musel z diskuze pryč, když mu bouchly saze kvůli zakládání nových témat, jinak měl docela fundované příspěvky ze skvělé lokality.
Na druhou stranu lidi se hádají i kvůli pěstování květin, tak proč by je nemohlo rozhádat tisíckrát diskutované počasí, na které má každý člověk jiný pohled. Ale je třeba vidět dál, než na špičku nosu. Já bych třeba chtěl trvale letní čas, ale když vidím, jak děti ráno špatně vstávají za tmy, chápu, že posun času má svůj smysl.
A to by měl být smysl i téhle diskuze. Nedívat se na počasí jen z okna, ale pobavit se o rozdílech, jak je třeba na Malé Moravě, ve Vsetíně, v Děčíně nebo v tom nešťastném Klášterci.
Kdybychom neměli tyhle rozdíly, byla by diskuze skoro zbytečná. O čem mají diskutovat v Singapuru, kde je každý den 32°C a bouřky, nebo na Kanárech, kde je 22°C a SV vítr? Oboje se mi líbí, ale žít v tom celý rok beze změn? Asi ne...
Diskuse o počasí Čeká nás výrazné oteplení, naměříme i přes 15 °C
walden
Martin_21
Souhlasím, stejná situace je i u nás. Zatím se to drží déle než včera. Webkamera u JETE ukazuje to samé jako včera, slunce se tam snaží ale zatím mu to moc nejde.
Ještě přidávám ranní fotku z kamery z Prahy v Brdech, dole nízká oblačnost s helikoptérou. Vzadu v oparu si myslím, že jsou lehce vidět Alpy. Po 2 hodinách je obrázek takřka totožný, ale bez té helikoptéry.
Blateňák
To nebudou Alpy, ale spíše Šumava. Ta kamera nemá tak dobré rozlišení. Navíc ani ze Šumavy dnes nejsou Alpy nikterak úžasně viditelné: http://webcam.sumava.eu/#WebcamImagePlace:123002;1... (bývá to mnohem lepší, třeba i včera byly lépe vidět).
Yurri
Já jsem byl v Jihlavě a taky tam bylo hnusně, teplota nic moc jen 7 stupňů to u nás se už dopoledne nízká oblačnost protrhávala a když jsem přijel tak jsem měl na teploměru 11.5 stupně a oblačno slunce teda taky není moc vidět ale nízká oblačnost není jedná se spíš o střední oblačnost jinak zajímavé je že při tomto proudění je vždy teplejší Česká část Vysočiny zato moravská má muldu a zimu to mi vysvětlete
Martin_21
Naprosto souhlas, ruznost a promenlivost pocasi ho dela zajimavym..
Jinak ano, je to tu kol Pstružné (Ostružné) zajimavy kraj, vcetne casteho srazkoveho stinu od Sušice az po Kolinec..
Ale letos mame o moc lepsi srazky nez loni..
Loni to byla stejna bida jako SZ od Prahy..
Tak dnes tu byla deka zas az do cca 13.30. Ted uz slunce a vysokanske cirry..
Tak předpovědní modely se pro naší lokalitu zase předvedly. Úterý, středa nám předvídaly poměrně vysoké teploty, některé až o 8°C vyšší a my jsme se celé ty dny držely s nejnižší teplotou na chvostu tabulky stanic tady na IN-POČASÍ. Oteplení přišlo až přes noc. To rovněž nedaly. Během několika hodin jsme z nechladnějšího místa na SZ dostali na špici. Maximální dnešní hodnoty jsme tak dle některých modelů už i překonali
Tak koukám, že ani mapa rozložení teplot si s tím neví rady.
Stanice Zlaté Hory v závětří Jeseníků měla po půlnoci i 20 °C: http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/PR/g...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.