Na.Guru Zcela jasno není, navíc se sem nasunuje, kupodivu, jakási vyšší, či vysoká oblačnost ale jinak dobrý, mírný vánek, aspoň trochu oschne zahrada, už to hrozilo plísní..Navíc koukám, že za tři dny budeme šoupat s časem, to se nám bude brzo stmívat...
Tady můžu s úctou k meteorologům konstatovat, že předpověďi za poslední dny vůbec nevyšly. Poslouchám v 7:45 Český Rozhlas region (Středočeský kraj) a už nějaké 3-4 dny předem sem pokaždé slyšel, jak budou teplé, slunečné dny a že nízká oblačnost se rozpustí a pak už bude jen .
Realita je taková, že každý den je plno středních/vysokých oblaků a slunce pokud vůbec svítí pár hodin celkem s přestávkami, tak hodně tlumeně. Je to takové trvalé skoro zataženo a teplota sotva překročí +15°C. Takže zajímavé srovnání předpověď/realita.
aura33 Jo těch středních a vysokých mraků je docela dost ale ráno jsme měli úplně čisté nebe ale koukám že o kousek dál na V už bylo zataženo, mlhavo inverzí možná u Pradyho v Rychnově byla nízká oblačnost co Prady
Ráno tady bylo až kýčovitě krásné (mlha na polích, kotouč slunce nad obzorem a jasné nebe s pár letadly), přes poledne se udělalo opravdu teplo. Ale teď by se ta oblačnost mohla odsunout třeba do Klášterce, protože to hezké počasí moc dlouho nevydrželo...
Už třetí den tu čekáme na prolomení inverzní situace, dnes dopoledne to vypadalo velmi nadějně, slunce, i když poměrně matně, vysvitlo a teplota se dostala až na 15 °C, poté se ale opět zatáhlo, pro změnu vysokou oblačností a tak zde smradlavý inverzní dekl zůstal trčet. To proudění nahoře přitom není zrovna slabé, na hřebenech západních hor fouká i s nárazy 15 m/s, navíc to není klasický jih, kdy by to celé přizvedávaly Alpy, ale čistý JZ. Nejpozději v noci na sobotu by to mělo díky studené frontě profouknout, ale ze slunce bude bohužel prd, zítra bude zataženo, škoda no.
Tak jsme se vyšvihly z průměrné teploty +2,7°C předevčírem na dnešních +11°C. Nádherně slunečno, jen mírně pofukuje. To sem, ale patří. Připojuji pár snímků z dnešní procházky. Vypadá to, že Covid vyhnal všechny lidi i z těch nejnavštěvovanějších míst.
Tak, snad tam letos, či z kraje příštího roku bude tolik sněhu, aby ty tyče na obrázku vpravo mohly splnit svůj účel.. (pominu mlhu) Jinak krásný počasí, tady dvě hodiny slunko a pak zase deka..
Frantis95 Kdybych měl +15, tak si vejskám, byl jsem rád na chalupě za 10ku, v centru MB dokonce 11, to má do tepla daleko, vyjasnilo se pozdě a teď je díky tomu docela kláda. Byly ale splněny 2 podmínky mojí spokojenosti, tj. bezvětří a vlhko, takže do 18hod. na zahradě parádní prácička.
palma Tady máme vlhko ažaž, mlha jako mlíko a nějakejch +6, vysloveně hnus a lepší nevycházet, hned bych s váma měnil, když už vlhko, tak z deště a ještě teplíčko, no co víc si přát.
Tady největší hnus z republiky, všichni se ptají, kde je to slibované oteplení, stále mám tady pod 10 a zataženo a kouřmo, úplnej listopad, nedovedu si představit tohle celej měsíc, mě je to osobně jedno (aspoň se nebudu při rytí tolik potit), ale co ostatní normální lidi, to bude hrozná depka, mám o ně strach.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.