Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Výšková tlaková níže přinese hlavně do Čech slabé srážky, od 500 m i sněhové

Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

418
# 29.10.2021, 10:01

Téma už se evidentně vyčerpalo, někteří to dokážou přejít bez závěrečných urážek, někdo je používá celou dobu, a tak si je neodpustí použít kdykoli a kdekoli, takový jedinec je k politování. Aidamko, Ai-kun, Vaše doporučení beru..

305
# 29.10.2021, 10:21

palma
Téma je dobrý, jen někteří uživatelé jsou vyčerpaní, letos bude znečištění zplodinami hoření extrémní, třeba se to sejde s nějakou smogovou situací či dlouhou inverzí a téma bude aktuálnější než kdy jindy. Je hezké sledovat tu různou míru vstřebatelnosti nových informací různými uživateli, někdo má ten fitr pořád nějak ucpanej;-)

414
# 29.10.2021, 10:37

palma
Lobotomii zde zmínil uživatel Aidamko, jako reakci na příspěvek ,, jistého,, typu, no a podobných žvástů tomu příspěvku je tu opravdu vice, od více uživatelů, já s ním v tomto a nejen v tomto mohu jen souhlasit..nic víc, nic míň..

43
# 29.10.2021, 12:43

Ai-kun
Data jsou data.. jejich špatná interpretace vede k chybnému výsledku.

173
# 29.10.2021, 13:08

Však se podívejte co toto téma udělalo s většinou diskutujících. Vzhledem k tomu, že vždy lze najít v diskusi velikou pluralitu názorů, tak obzvláště v tomto tématu to bylo hlavním kamenem úrazu. Diskutující se chtě nechtě napadají, vzájemně se obviňují a pak tady vládne taková ta nepříjemná dusná atmosféra. Však se podívejte, jak se zde vzájemně obviňujeme ze lží, urážíme apod. Vždyť ještě před rokem by toto nikoho ani ve snu nenapadlo. V posledních dnech navíc přibývají až tak moc radikální vyjádření, že při čtení člověk, který čeká nějakou hodnotu neví co si o daném jedinci má myslet.

Já si myslím (čistě dle mého osobního názoru), že by v tomto tématu měla probíhat diskuse k vlivu počasí a znečistění ovzduší na pandemii koronaviru. Téma je místem hádek, sporů, které poškozují jméno místního webu. Již jsem někde četl, že se tomuto tématu říká stoka.

Zároveň bych tedy byl rád, kdyby se zde zavedla nějaká pravidla diskuse, která by platila pouze v tomto tématu, protože pak by zde diskuse měla vyšší úroveň, která by určitě zpříjemnila diskusi a výměnu názorů. Dle mého je fajn diskutovat o vakcinaci apod, ale zase aby to mělo hodnotu a úroveň.
Já chápu, že covid-19 je dosti ošemetné téma, které vždy bude mít stejně silné podporovatele a odpůrce, ale vždy by mělo dojít k nějaké výměně názorů, která bude mít nějakou slušnost a hodnotu.

Díky za pochopení všech diskutujících. Snad to pomůže.

414
# 29.10.2021, 14:12

Aidamko1
Díval jsem se do historie tématu..
Cca 150 stránek ze 155 v tématu, je z drtivé většiny off topic..
Vakcinace, nevakcinace, restrikce atd atd to sem vůbec nepatří...
Tak sem už nic takového nedavejme, nikdo..
Každej se v tomto může vyřádit na fb nebo jiných soc. sítích.. Ok?

414
# 29.10.2021, 16:01

Yurri
Neříkám na to nic.Nepatří to sem, je to off topic..

305
# 29.10.2021, 16:13

swan1
To je otázka už pro všechny.

81
# 29.10.2021, 16:46

Yurri
Za mě světýlko na konci tunelu, když bych už neměl kam uhnout.

81
# 03.11.2021, 12:21

Podle imunoložky Krátké je zřejmé, že prodělání nemoci vytváří imunitu na sliznicích, což je mnohem důležitější, nežli protilátky v krvi, vzniklé na základě očkování.

Proto je podle ní strašnou chybou, že očkovaní nejsou testováni, zatímco po prodělání nemoci musíte po půl roce dokládat svou bezinfekčnost, jako byste s covidem nikdy nepřišli do styku.

„Zbytečně testujeme lidi po nemoci, kteří jsou imunní a neohrožují sebe ani ostatní. Bez testu necháme běhat lidi očkované, kteří infekci mohou šířit. Není pravdou, že viru mají méně, mají ho stejně jako lidé neočkovaní. Není pravdou, že nejsou nakažliví. Takže se nedivte, že stoupají počty nakažených. Neočkované odhalíme, po očkovaných infekčních ale ani nepátráme,“ uvedla Krátká.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vybu...

418
# 03.11.2021, 13:16

No, já , abych nebyl off topic. tak jsem jen tak hledal informace, jak je to s tím vlivem počasí apod. no a našel jsem třeba toto..https://www.medicalnewstoday.com/articles/how-does...
Je to zajímavé čtení, a plyne z toho, že nejenom neočkovaní mají vliv na šíření covidu, věřím, že to, co je v odkazu, vědí i vakcinologové apod. takže již půl roku dopředu mohli celkem spolehlivě vědět, že to prostě zase přijde,.. nicméně teď říkal převeliký odborník pan doktor Chlíbek, že to věru nečekal, a že ta vakcína nepůsobí tak dlouho, jak čekal, alébrž kratší dobu než čekal.. takže.. počasí hraje fakt dost důležitou roli, a ukazuje to i na to, že nízká čísla nemocných a zemřelých z určitých částí Afriky mají svůj důvod a původ, a nejsou až tak lživá, jak se tomu tady někdo snažil smát..apod. Konkrétně byla prověřována Ghana a čísla jim tam souhlasila.. 32 milionů obyvatel a při jejich zdravotnictví a proočkovanosti ....1182 úmrtí a 130 300 případů.. takže.. přes zimu do Ghany..:)..(když tam nebude pršet, tím lépe)..

43
# 03.11.2021, 14:15

swan1
Oni to tu stejne zaplaví parlamentními listy :D

414
# 03.11.2021, 14:24

charlie
To je úplně putna, koho si měl jako obmyšleného:zz::D
Nezasírej to tu už off topic příspěvkama!
Předmětem tématu je znečištění ovzduší a jeho vliv na šíření koronaviru..
Nikoli vax nebo antivax..
Najdeš ve svý hlavě kapacitu to pochopit..?

418
# 03.11.2021, 14:40

Mike11
Váš příspěvek je off topic, pište o vlivu počasí na šíření koronaviru ( když už to požadujete po ostatních). Dával jsem odkaz na studii která pracuje s prověřenými daty, konkrétně s Ghanou a tam jim to sedí, zda to sedí, či nesedí jinde, není asi vinou počasí.
A tou poznámkou (Oni to tu stejne zaplaví parlamentními listy ) zahajujete onikání, nebo jak si to vysvětlit, ale bude to znít hezky "oni jsou ale odborník, pane Mike..":D a mimochodem, plácnout sem odkaz bez znalosti souvislostí, to umíte znamenitě, zjistěte si, jak je ovlivněna smrtnost kovidu a nakažlivost, v zemích se zvýšeným a vysokým výskytem malárie, budete asi překvapen, protože pak by jste se nedivil daleko nižším obětem covidu v těchto zemích. ale to už sem píši také off topic. Takže tak.

414
# 03.11.2021, 15:13

Prosím moderátory o uzavření tohoto tématu.
I přes jakousi vzájemnou dohodu uživatelů jsou tu bohužel stále tací, kteří porušují pravidla diskuze příspěvky off topic a dříve nebo později to tu skončí zas jen napadáním a urážkami..
Nechť se každý v otázce vax či antivax ,,vyřádí,, na fb a obdobných sociálních sítích
Zde to naprosto nepřispívá k dobré a poklidné atmosféře na fóru..to je snad jasné..
Děkuji.

418
# 03.11.2021, 15:29

Prosím moderátory o zachování tohoto tématu, neboť ve chvíli, kdy jsme se (někteří z nás) vrátili k meritu věci, některým diskutujícím se to nelíbí, a chtějí uzavření tématu, když tak zablokujte uživatele, kteří nadále, a okamžitě napadají ostatní uživatele, a píší mimo téma. Přispěje to k uklidnění situace.
Děkuji.
Tady je další odkaz pro ty, koho zajímá právě vliv teplot, zeměpisné polohy apod. je nasnadě, že i tato data by měly různé komise a epidemiologové brát do úvahy.
https://www.nature.com/articles/s41598-021-87692-z...

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.