Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Mírné oteplení, později od severozápadu místy slabý déšť

Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

414
# 27.10.2021, 08:25

Že s vládou Fialy, Bartoše, Rakušana a dalších nastoupí jinej rozum i kultura ve všech sférách řízení státu, než co tu předváděli estébáci, koblihy a komouši, ,, bojovníci s korupcí,, :D
je nad slunce jasnější..
Ovšem hradní švábi to budou oddalovat co to půjde..
A tak v jakém stavu bude aktuálně epidemie, v momentě, kdy převezmou moc, těžko říct..
I oni mají nachystaný třístupňový systém restrikcí..
Postavit prokázanou, dostatečné vysokou hladinu protilátek v těle na stejnou úroveň s plným naoočkováním a proděláním nemoci je správný krok.. Stejně tak mají v úmyslu doočkovat co největší množství ještě nenaočkovaných a pokračovat v posilujících dávkách .. Chtějí se vyhnout plošnému lockdownu, ovšem lokální uzávěry logicky nevylučují.. V některých ,, divokých,, okresech kde se očkovací týmy zdravotníků kamenují, bude jen těžko jiné řešení..
Veškerou vládní i občanskou snahu se samozřejmě dál budou snažit shazovat sociopatičtí guruové fanatických antivaxerů, kteří dál budou do světa troubit že vakcína zabíjí, očkování je jen nefungující podvod, proti neexistujícímu nebezpečí covidu, navzdory všem prokázaným faktům o opaku..
Jsem zvědav, jak si poradí s idioty typu Landy, Volného a dalšími a dalšími, kteří pokud nebudou postavení mimo zákon nebo zavření někam do ústavu, budou dál veškeré, byť seberozumnejsi snahy nové vlády dál sabotovat...

419
# 27.10.2021, 08:30

swan1
To je najednou vejvrtka , ještě nedávno.. očkovat i ty pro prodělání, páč není jistota, a doporučují to imunologové a bratrstvo ostré jehly... a najednou...souhlas s uznáváním porovnatelné výše protilátek, tak jo díky za souhlas, sluší se vám poděkovat. Děkuji.

414
# 27.10.2021, 08:36

palma
Ne, to není vejvrtka..Nevím kde jste na to přišel..
Projděte si mé starší příspěvky tady, od začátku tvrdím, že neuznávat protilátky v těle bez toho, že člověk nemá potvrzení o prodělání covidu, ale protilátky prokazetelně má, je chybou..
Je to už dlouho, co jsem to tu psal v odpovědi myslím, že uživatelce Lucina..pak ale i v odpovědi vám i charliemu..
Výslovně jsem tu několikrát poukazoval na existenci protilátek po prodělaném covidu i na to, že neuznávat je jenom proto, že o prodělání covidu člověk nemá papír od doktora, je špatně.. Tuto věc jsem vždy měl nastavenu takhle...Je to dohledatelné.

305
# 27.10.2021, 09:20

charlie
Klidně to prokážu studiemi narozdíl od výmyslů našeho ministerstva zdravotnictví, na očkování nespoléhám, sliznici (ústa i nos) dezinfikuji v respirační sezóně zejména v pracovním kolektivu pravidelně, vědci už dávno doporučují přidat ke 3 R i K = kloktání, zvlášť když se Delta šíří sliznicemi celkem bez ohledu na očkování, jasné jako facka.

419
# 27.10.2021, 09:32

Yurri
Tohle mi pomáhá i při normálním zánětu nosohltanu, tím pádem pálení v ústech, kašel apod, ještě to prokládám jogínskou technikou proplachu nosu a nosních dutin fyziologickým roztokem smíchaným s výluhem z šalvěje, večer a ráno, mám pak frňák v pohodě celý den, celou noc, člověk nechrápe, dobře se spí, neví co je ucpaný nos, listerin používám taky, ovšem jen někdy na kloktání.. :D nosem bych to fakt neprotáhnul, to bych asi lítal po baráku jako pan doktor v postřižinách po nezředění eukalyptové silice 10:1..

419
# 27.10.2021, 09:37

swan1
Omlouvám se, dohadoval jsem se o tom (protilátkách po prodělání) s uživatelem Mike. Máte pravdu.

81
# 27.10.2021, 10:50

palma
Tahle glosa mě pobavila a zároveň potvrdila, že takto to nyní funguje.
„Očkovaní soutěžící se bojí očkované Terezy Kostkové, že je nakazí virem, proti kterému jsou očkováni. Protože právě tato očkovaná Tereza Kostková jim experimentálně ukázala, že očkování proti nákaze virem nechrání. A tito očkovaní nutí neočkované, kteří se nebojí viru, aby se nechali naočkovat, aby se mohli alespoň bát vedlejších následků očkování. Mimozemšťan na to hledí s úžasem neschopen slova.“

81
# 27.10.2021, 10:54

palma
A tady něco pro swana1 bojovníka proti zlým sobeckým antivaxerum.
Na očkované apelovala Bazalová již dříve. „Ráda bych se zeptala všech očkovaných, kteří po kontaktu s nakaženým nejdou do karantény, jak se to slučuje s jejich humanitními postoji a odhodláním ‚chránit ty druhé‘? Spousta lidí se přece nechala očkovat kvůli těm druhým, ne? Díky očkování máte velmi pravděpodobně asymptomatický průběh, anebo si příznaky nachlazení a rýmy nespojujete s covidem, protože nechodíte na testy,“ vysvětlila.

A pokračovala: „Lehce tedy můžete někoho nakazit. Pokud nakazíte nějakého neočkovaného antivaxera, pořád si ještě můžete říkat, že je to jeho chyba. Ale co když nakazíte nějakého imunitně oslabeného člověka, třeba po transplantaci nebo chemoterapii? Co ty celé třídy dětí, které jsou nakažené kvůli očkovaným učitelkám? Kdo je v tomto případě tím pytlem toxického odpadu?“

419
# 27.10.2021, 12:03

No ono to chce leckdy velký titulek...https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/zajem-o-...
A pak se v článku dočtete, někde, v malém odstavečku toto.."V úterý se nechalo naočkovat 32 414 lidí, což je nejvíce od 27. srpna. Nutno nicméně zmínit, že 20 032 vykázaných očkování představují posilující dávky. Celkem má v ČR ukončené očkování 6 066 034 osob."
a pak je tam ještě tabulka očkování.. ať tedy chodí nadále kdo se chce očkovat, nicméně raketový nárůst si představuji poněkud jinak...ale pravidelná denní masáž v tisku poctivě plněna, to se musí zase uznat, to jo, a pan redaktor dostane třeba i nějakou tu prémii.;-)
Jo ještě ja tam prima hláška - "„Polovina lidí jde na třetí dávku a druhá polovina na první dávku. Většinou jsou to lidé v produktivním věku, na které nejspíš tlačí zaměstnavatel,“ uvedla mluvčí mladoboleslavské nemocnice Hana Kopalová."

Takže já se ptám, na druhou dávku se lidi kolektivně vy.dli?..:D

No a vzápětí je tam.."Termíny pro zájemce o vakcínu jsou zaplněny i na tento týden, a to především zájemci o třetí dávky." Tož tak.

419
# 28.10.2021, 09:49

charlie
Něco pro Vás..https://www.kupredudominulosti.cz/rajchl-jindrich-...

a ještě nějaký ten odstavec z toho rozhovoru, charakterizuje, kdo je kdo, a čemu fandí, pokud patří k těm, kdo tento přístup např. facebooku podporují, podporuje jen a pouze návrat starých časů, a to já nikdy nebudu, a jsem rád, že nebudu.

"Chci říct, že zejména ohledně covidismu už se nezačaly blokovat jenom šarlatánské názory typu: „Tady něco vypijte, a ono vás to vyléčí,“ ale blokují se názory renomovaných odborníků, vědců, kteří za sebou mají fantastickou kariérní minulost. Blokují se názory nositele Nobelovy ceny Luc Montagniera, to přece není normální, ten chlap se asi nezbláznil, ani nepotřebuje svých pět minut slávy, protože jich neměl pět minut, ale 50 let. Tito lidé mají opravdu něco za sebou, mají k tomu co říct, a najednou jsou sociálními sítěmi blokováni. To je něco šíleného, když už se blokuje odborný názor jenom proto, že se nehodí do oficiálního směru. To už se dostáváme blíže k desítce."

Jindřich Rajchl: "Když jí na něčem záleží, tak už jsme na nějaké osmičce. A co se týká covidu, tak bych řekl, že dokonce na 9,9 – protože cokoliv nekonvenuje oficiálnímu názoru, je blokováno. Facebook už využívá technologie, která se nazývá shadow banning, to znamená, že pokud máte jakýkoliv příspěvek, který se týká tohoto tématu, a je pro ně nepříznivý – já už jsem tam označen jako člověk, který je v tomto persona non grata – tak ho zobrazují méně lidem. To znamená, že lidé na Facebooku nevidí všechny vaše příspěvky, ale jenom některé, tedy ty, které jim Facebook nabídne. A pokud se někdo dotknete tohoto tématu, tak ho zobrazí daleko menšímu počtu lidí, a daný příspěvek má daleko menší dosah. Tomu se říká shadow banning, to znamená, že vám to nezablokuje, ale neukáže to většímu počtu lidí, a to už je věc, která jasně říká: „Je tady jenom jedna speciální pravda, a my všichni ji budeme dodržovat. A když kdokoliv nebude, tak bude zablokován a vystrnaděn z této společnosti.“

34
# 28.10.2021, 10:14

Tak co lidi, kdy myslíte, že nás "neočkované" (proč neočkované, já jsem třeba očkován na tetanus) začnou svážet do pracovních a koncentračních táborů nebo rovnou střílet? Asi zde ani nemusím dávat odkazy na různá vyjádření českých a zahraničních politiků, různých celebrit a také odborníků (nejvíc hnusu momentálně nepřekvapivě zaznívá z germánských zemí). Je toho v mainstreamu hromada. Já už raději úplně raději přestal číst všechny propagandou překypující hlavní zpravodajské deníky, tv už dávno mám jen na filmy. Je to lepší na klid duše. Bohužel mnoho lidí, převážně starších to hltají celé dny a celé již pomalu roky a pak jsou zfanatizovaní, že by snad opravdu uvítali to střílení.

Nicméně, nedávno ke mě dolehla informace, že Vojtěch mluví o "epidemii neočkovaných". Přitom je to jasná lež a dovolil bych si tvrdit, že tento výrok naplňuje skutkovou podstatu trestního zákoníka 40/2009 sb. (1) Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

Dále důkaz, že je to jasná lež: Nemocnice v ČR ke dni 26.10.2021: 1055 hospitalizovaných s Covidem, z toho 606 neočkovaných a 449 očkovaných jednou až třemi dávky (drtivá většina dvěma). Procentuálně: 57,44% neočkovaných a 42,56% očkovaných.

https://u-blogidnes.1gr.cz/blogidnes/article/8/77/...

# 28.10.2021, 11:19

Na.Guru
Díky za rozumný příspěvek. Je jich tu jak šafránu.:)

419
# 28.10.2021, 12:20

Mno, jsem rád, že CDC upravuje svoje statistiky, aby nadále působily co nejlépe...
CDC přestává počítat každý průlomový případ. Přestala počítat všechny průlomové případy od 1. května a nyní počítá pouze ty, které vedou k hospitalizaci nebo smrti, což je krok, za který agenturu kritizují i zdravotničtí odborníci.:cool:
https://www.cnbc.com/2021/06/25/covid-breakthrough...

Holt to musí vypadat co nejlépe...nevyčítám jim, že kopou za svůj team...

305
# 28.10.2021, 14:52

charlie
Paní Bazalová je těžce mimo, očkovaným v době největších aplikací vakcín v zimě a na jaře byla překládána (vcelku pravdivá) statistika, že přenos viru je 20 x menší než u neočkovaného a dokonce ministr zdravotnictví veřejně prohlásil, že přenos viru prostřednictvím očkovaných je vyloučen, tenkrát v době varianty alfa to bylo skutečně blízko realitě. Navíc byla jasná vize všech odborníků, že je třeba proočkovanost 2/3 populace kvůli kolektivní imunitě. Hra na city, že mohu nakazit někoho po chemoterapii nebo se slabší imunitou nemůže nikoho dojmout, to ať si zkouší doma na manžela;-)

Prohlášení pana Vojtěcha sleduje samozřejmě svůj cíl, ale rozumné moc není, výroky rozdělující společnost dělají zbytečně zlou krev, žádná skutková podstata to ale fakt neni, jen názor dle statistiky, i kdyby chybný, tak svoboda projevu, pokud neprokážete opak (úmysl i skutek škodit i šířit), tak nemáte nikdy šanci, ale podezření podat můžete, oni to z úřední povinnosti šetřit musí, ale odloží.

Jinak u Facebooku jak píše Palma mě tyhle praktiky vůbec nepřekvapují, ne nadarmo už ztrácí na popularitě, kdyby mně šlo o bezpečnost, tak se musím okamžitě odhlásit, mám ho spíše kvůli zájmovým skupinám.

173
# 28.10.2021, 20:25

Tak co lidi, kdy myslíte, že nás "neočkované" (proč neočkované, já jsem třeba očkován na tetanus) začnou svážet do pracovních a koncentračních táborů nebo rovnou střílet?

Nechci nic říkat, ale kdo toto navrhuje. Pánové a dámy proberte se proboha? Jaké koncentrační tábory apod. Co tady vůbec můžete srovnávat neochotu lidí se očkovat s koncentračními tábory? Děláte si srandu snad člověče.

Já se nechci nějak dotknout některých uživatelů tady na fóru, ale fakt mi někteří připadají, že jsou čerstvé absolventi kurzu lobotomie.

Já nevím jak vy ostatní, ale toto téma původně sloužilo k úplně něčemu jinému. V současné době je to místo urážek, hádek a šíření dezinformací. Toto téma bych nejraději zrušil.

35
# 28.10.2021, 21:12

Na.Guru -pandemie neockovanych- A ta jejich neustale opakovana mantra ze ockovani je jedina spasa.

Kdyz se ale kouknu na pocet hospitalizovanych bez ockovani, kteri Covid uz jednou prodelali je tam vicemene 0, max par lidi v nekterych dnech ani na JIP nikdo.
To same plati i u naockovanych co v minulosti covid prodelali.
Ale jakmile se mrkem na hospitalizovane naockovane kteri to neprodelali, jsou tam aktualne stovky lidi a na JIP desitky.

Mezi naockovanymi je mozna milion - 1.5 milionu tech, kdo uz covid prodelali. Pokud by se statistika ocistila o tyhle lidi, kteri uz meli vetsinou protilatky i pred ockovanim, jak by asi vypadala ucinost vakcin proti tezkemu prubehu?
Mizerne

Jinak ty sasci tyhle podrobny cisla maj celou dobu k dispozici samozdrejme, nechapu jak se pak muzou postavit pred kamery a lhat, mlzit, zamlcovat a propagovat.. fuj

Pro nekoho kdo neprodelal a je rizikovy je samozdrejme vakcina nadeje, nejaky efekt to urcite ma o tom nepolemizuju. Ale proc to tlacit do lidi s imunitou horem dolem nebo do naprosto bezrizikovych deti je mi zahadou.

(udaje se daj najit tady [nekdo to dal vcera do diskuze na idnes. spravnost udaju nemam jak overit ale nepredpokladam ze by to byl fake. Cisla se muzou obcas lisit a menit. protoze vsechny udaje nejsou k dispozici hned dany den. takze to neni stopro. nic takovyho ale z oficialnich zdroju asi zverejneno nebude]: https://github.com/HlidacStatu/UZIS_COVID_DATA/tre...

43
# 29.10.2021, 00:01

Ai-kun
Ja sem daval graf podle veku kde ma vakcina ucinost od 70% do 100% (u nejmladsich) ze to ignorujete a pocitate to jak rohliky v kramu fakt nechapu

419
# 29.10.2021, 07:47

Ono je to u těch nejmladších trochu srandovní, z 99.8% na JIP nekončí, mají asymptomatické průběhy atd, že jsou "nemocní" se zjistí z testů ve škole, nebo když je náhodou u nich udělají, pak nějaké děti z této skupiny naočkují a rázem je u nich vakcína účinná minimálně na 99,8%..:cool: Eventuálně je naočkujeme všechny a vakcína bude účinná třeba na 99,9%..Pokud je rodiče nechají naočkovat, jejich volba, pokud ne, jejich volba, pokud by bylo povinné očkování, mají možnost říct, nebyla to moje volba.. úhel pohledu.:cool:

35
# 29.10.2021, 08:43

Mike11 Jeste by bylo potreba vedet kolik z tech hospitalizaci je primarne kvuli covidu a taky za jaky a jak dlouhy obdobi je ta statistika, jaka doba uplynula od ukonceni ockovani, jakej vyrobce vakciny, a dalsi faktory.
Da se rict ze tu pocaitame rohliky a housky vsichni, i ty celosvetovy statistiky za jednotlivy staty nejsou podle zadny normy, kazda zeme pocita trochu jinak.

Aidamko1 ma pravdu, asi bysme to meli dat k ledu a kdyz uz tak pockat aspon par mesicu, pak snad bude situace jasnejsi.
A kdyz se podivame na situaci kolem kvality ovzdusi v CR jak bylo puvodne tematem, tak ji ted ovlivnuje spis krach Bohemia energy a drahe energie nez koronavirus.. ikdyz i to zpusobily nebo k tomu hodne prispely ty 2 roky celosvetovych opatreni proti koronaviru.
Jak poznamenal palma ve vedlejsim vlaknu lidi zas topi kdecim, a jestlize omezeni ekonomicke aktivity v predchozich letech prirode pomohlo, ted se to dozene a predzene.

Me by docela zajimalo, jestli uz sou nejaky studie jak/jestli byly ovlivneny treba minimalni ranni teploty v roce 2020 kdy byla letecka a jine druhy dopravy na tretine puvodnich hodnot.

414
# 29.10.2021, 09:35

Aidamko1
Jednoznačně souhlas.. Zavřít to tady, s počasím tahle žumpa nemá vůbec nic společného..
Souhlas i s pravděpodobným proděláním lobotomie některých, víme kterých, uživatelů..
Je to zde právě diky nim zcela o ničem..

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.