Bude... klasicky očekávám, že to vedro bude spíš v té 2.polovině vlně .. a ke konci. Kdy už čechy budou ochlazeny a tady se to udrží ještě. Každé léto to tak bývá..
Ale je sranda, jak si tam ty teploty malují a mění to... Večer jsme tu měli hodnoty od 26 postupně na 30-33 do nekonečna ... a dneska to tam maluje 24-...21 ..
hellercz To je každý ráno, odpoledne to tam namaluje zase o tři stupně víc..asi tam na to mají nějaký algoritmus, a ten jede podle daného mustru, tak to dělá jakousi časovou křivku teplot či co..
Tak nakonec do počasí od pátku promluví brázda nízkého tlaku vzduchu a tak budou teploty mezi 26-31°C a budou se místy vyskytovat přeháňky a bouřky a ojediněle i silné. V příštím týdnů to vypadá na zmírnění tropů ČHMÚ už odvolalo výstrahu na teploty pro východ ČR Dawe si tedy nemá na co stěžovat
dawe Si nemáte na co navíc ta brázda půjde od východu takže na východě kolem 27°C. Západ asi utře na srážky Ten váš ECÁK předpovídál tropy na 15.7. navíc to půjde přes ČR přímo nad polském bude vznikat nevýrazné tlakové pole což srážkám pomůže
Já mám zatím lehce nad 25 C. Těch 30 C vzhledem ke zvětšené oblačnosti, kterou zde máme ,určitě nedosáhneme. Dneska by u mě mělo být maxímálně 28 C. Další příjemný den u nás. Nasedněte do vlaku, kdo může a přijeďte na 4 dny na severovýchod. Zítra 29 C a o víkendu se možná dostaneme ke 30 C a to spíše v neděli. Teploty jsou jak na vodu, tak na venkovní aktivity. Jediné, co zde i přes nižší teploty nečekejte je svěží zeleň. Růže šípková má už docela dost žlutého listí. Vypadá spíše jako na konci září.
Včera na chvilku v 17.00h 31,7 max., dnes 31,4, docela pohoda, zvláštní, že je u nás o 2,5 stupně nižší teplota, než u Milana v Radesine. Tam, kde se to blíží k 37 je to o něčem jiném.