Diskuse o počasí Příští týden může přinést i tropický den
Asi žiju v jiném státě, nebo nevím, ale letošní léto mi přijde úplně v pohodě. O něco tepleji začalo být až od 20.7, kdy maxima byla většinou 28 nebo 29 (viz meteostanice Václavovice, já doma ve FM měřil podobné maxima), srpen byl o něco teplejší, ale teploty přes 30 šly jen minimálně, žádné extrémní vedra 35+ jako v roce 2015.
Ani tropické noci nebyly nijak extrémní, za srpen snad jedna (na západě se tehdy už ochladilo a nám to sem na východ natlačilo teplý vzduch a oblačnost, takže se v noci moc neochlazovalo), jinak ale každý večer jsem chodil spát když bylo uvnitř vyvětráno na cca 26, což je trochu tepleji, ale nic hrozného. V roce 2015 si pamatuji, že v 10 večer bylo klidně 28 a to několik dní za sebou a uvnitř se nedalo existovat.
Proto mě udivuje, jak tady např. pan Dawe naprosto šílí z toho, jak je hrozně horké léto a že jsou furt tropy, přitom má bydliště Český Těšín.
EDIT: Nehledě na to, že snad každý víkend už několik víkendů po sobě prší, vždycky na kole jedu na blátě.
igor127
Taky si to myslím. Opět jsem vzal amatérskou meteostanici Václavovice a:
Červenec: 85,8 mm
Sprven: 70,6 mm
Sčítal jsem pouze dny, kdy srážky překročily 1 mm.
Navíc to rozložení srážek:
10.8 - 12.8 - Víkend
24.8 - 26.8 - Víkend
1.9 - 2.9 - Víkend
8.9 - Víkend
Furt prší o víkendech, GRRRRR.
Za mě je toto léto také už dlouhé, s vysokým počtem slunečných dní, bez významných dešťů. Aktuálně 96 letních dní, hodně dnů kolisala teplota mezi 30 -35st., dalo se to snést jen kvůli nízké vlhkosti vzduchu, s deštěm by pocitovka byla někde úplně jinde.
Barevný podzim nečekám, vše je hnědé, o houbách si můžu leda nechat zdát.
příští týden možná až 32 a jasno . Co to je za počasí to nevím . Ale už me to sere....
charlie
Nicmoc, jen v úterý za týden to vypadá na slabě přes 25, jinak to moc nevypadá, ale na září super, vody mám nachytáno dostatek na celý podzim, tak 2500 litrů, dotace na dešťovku je fajn, ale když je to max. 50%, tak je to blbost, už vidím, jak někdo dává 30tis. za zachytávání deštovky, to musí bejt fakt zoufalec, dejte 90%, jinak do toho nejdu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.