Diskuse o počasí Příští týden může přinést i tropický den
Tak my tady v Českém Brodě máme v baráku kolem 24 stupňů, což je příjemná teplota a teploty kolem 25 mi v září vyhovují, teploty jako loni v září bych nechtěl, to jsme už v půlce září začínali topit.
Ostrava
Taky na to čučím - na radaru zeleno a na přehledu srážek skoro nic.
Ale to je letos běžný - několikrát během léta jsem viděl nad námi dokonce zeleno-oranžové odrazy a nespadla ani kapka...
dawe, Ondra83
Jojo, oteplení v přístím týdnu má ve výhledu i ČHMÚ. ještě že v noci je chladněji, už je to snesitelnější.
GFS zešílel, počasí zešílelo, lidi zešíleli, celý svět zešílel, vlna veder letos I v prosinci. Ochladit se má začátkem ledna, to by teploty měly klesnout pod 20 C°, od března asi opět turecké léto a teploty přes 40 C°. Kapitalistická konzumní společnost začíná být decimována.
Frantis95
chápu, no já už v bytě neudržel ani 23, teď aktuálně venku 17st. po ránu, což je super, ale v noci kvůli miminu moc větrat nejde, tomu těch 25 vyhovuje, za chvíli budu muset už topit, no severní byt.
Zrovna včera byla v Ostravě mezinárodní konference o zeleni ve městech, všechno je to stejně o tom, jak osvícené máte radní a kolik jsou ochotni do toho vrazit, technologie už jsou vymyšlené, jen ta realizace kulhá, zelené střechy, podzemní rezervoáry s filtracemi, zelené stěny, propustné betony + pohlcující emise, tiché asfalty, vždyť je toho všude plno, jen ty ceny no.
dawe
Jak můžete mít úropdu hub, když jak vy pořád píšete jste nejsušší místo v Evropě a nejteplejší
Modely ukazují že bude teplo, a nejlepší jak jak všichni v TV a meteorologové říkají že se ochladí na 18 stupnů a budou potřeba svetry atd. Takže to vidím na zlatý krásný střed okolo 25 a budu spokojenej. Dny jsou stejně krátké, v noci se víc ochlazuje, takže i sem tam nějaká 30 je už v pohodě
casipo
Asi nějak tak, paní píše dobré blbosti.
Jinak pokud to skutečně vyjde bude u nás letošek rekordní v počtu tropických dní a také v rozsahu období od prvního do posledního tropického dne. Letošní léto je opravdu mimořádné. Na druhou stranu to počasí co je v průběhu tohoto září prozatím, je za mě úplně perfektní.
igor127
Já vím že 40C° letos nebylo, ale v té Řeži bylo 1.8. kolem 39 C°, navíc je dost pravděpodobné že ty "čtyřícítky" se tu začnou vyskytovat, nejprve v polabí a pak se můžou vyskytnout I jinde, trend je jasný: otepluje se, a už je to hodně znát I české kotlině, kdysi zahrádka, dnes polopoušť. Snažím se brát to s humorem, jinak to už ani nejde.A to co se Vám dnes zdá jako "kravina" může být za deset let tvrdá realita, vždyť vzpomeňte na dobu před deseti lety, kdybyste tenkrát někomu řekli jaké počasí tu bude v 2018 těžko by Vám někdo věřil, tenkrát bylo počasí ještě víceméně normální.
Olga95
Ale to byly dva dny, kdy v Řeži, která není zrovna typické místo, bylo 38. 40 tky se nevyskytují ani ročně, ani v roce 2015 nebyla, naposledy bylo 40 v roce 2012 a od té doby nebylo nikde a v roce 2013 se tomu přiblížil jih Moravy, a každý rok někde skoro. A tak se začnou vyskytovat ale nebudou trvající jako v tom vašem Turecku kde je i 2,5 měsíce v kuse 40. A mimo to, nemyslím si že zrovna v Polabí se začnou vyskytovat jako první, nejsou tam typicky teplé místa kde..., ale to je jedno. A loni, když jsme měli my na jihu Moravy 2x více tropických teplot a celorepublikové maximum, než kdekoli jinde - jste si nikdo nestěžoval...
Olga95
A taky se to může projevit tak, že příští rok nemusí být ani jeden tropický den, a přesto bude nadprůměrně teplý a bude víc extrémních projevů - oteplování není jen o tom, že by nutně muselo být víc tropických a extrémně tropických dnů. a vlna tropických teplot letos dorazila až někdy v červenci, před tím bylo sice teplo, ale rozumně ovšem dle dlouhodobých průměrů nadprůměrně...
igor127
Já bych si ztěžovala, kdybych zde byla přihlášená
Pro mě rok 2015 bylo něco neskutečného, teploty se blížily ke 40 tce a nebyly to 1-2 dny
skoro 14 dnů bylo kolem 38 v srpnu a to nemluvím o červenci 2015. Byly to nejhorší 2 letní měsíce.
Letos ty teploty jsou šílené v tom,že jsou prostě už tak strašně dlouho.
Jasně,že v záři 30°C a v červenci je to pocitově uplně jiné, delší dny, teplejší noci..
Lucina
2015 byl právě extrémně šílený v tom, že těch vln bylo víc, a maxima byla právě daleko větší každý den, než letos. Letos je problém v tom, že je teplo od dubna, ale zase na druhou stranu si myslím, že duben a květen nebyly tak extrémní na pocit, aby se z toho šílelo - bylo tak "normálně" teplo, to až na léto bylo konstantně dlouho nad 30. A myslím, že hezké počasí není zas tak problém - je zatím příjemně a fajn a říjnových a listopadových atd. mlh, inverzí, špatného vzduchu si ještě užijeme taky dost - a za mě nech je raději takhle jak je, než inverze a hnusný vzduch...
igor127
Tak nikdo o inverze asi nestojí. Já zase stojím o krásný deštivý podzim jak bývával kdysi . Jasně,nebylo až takové vedro jak v roce 2015 a děkuji za to, protože to se nedalo vydržet a snášet.
Mě jen na letošku vadí to neustálé pěkné počasí a .Vím,že to polovina lidí nechápe, ale já to tak mám
A nejvíc mě dostávali lidi co ve 22 slunečném počasí nadávají jaká je kosa.
Další den je 30 a nadávaj jaké je vedro..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.