Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno a mimořádně teplo, odpoledne často přes 35 °C, noc na zítřek tropická

Diskuse o počasí Sucho/Nesucho 2026

10
# 29.07.2026, 15:26

Lerak2
Díky za iniciativu! Media nesleduji, tak mi to uniklo

# 29.07.2026, 15:34

"Příroda si poradí", člověk to ale přežít nemusí. Planeta Země přežila už následky výbuchu blízké supernovy, který pozabíjel většinu živého, i nárazy asteroidu který vyhladil dinosaury, jakož i dobu ledovou způsobenou aktivitou řas a sinic, která změnila složení atmosféry. Člověk nicméně pravděpodobně své necitlivé zasahování do životního prostředí nakonec nepřežije, minimálně v podobě industriální civilizace aktuálně nejpřemnoženějšího živočišného druhu. Klimatické změny způsobené industrializací mají obrovskou setrvačnost, a v současné době už je nelze zcela zastavit, zvláště proto, že se je největší kontributor, Spojené státy americké, nesnaží po nástupu šíleného kriminálního pedofilního starce Donalda Trumpa ani mitigovat.

645
# 29.07.2026, 20:33

Dnes jsem ohledně srážek projížděl pár stanic po ČR a zastavil jsem se u Klatov:

červenec 18 mm (normál 83 mm)
červen 46 mm (normál 79 mm)
květen 19 mm (normál 66 mm)

Srážky pod 2 mm/den neberu v potaz. Za ty 3 měsíce to je cca 35% normálu, ale ve spojení s nadprůměrnými teplotami těch srážek chybí daleko, daleko více.

Tento souhrn je prostě mazec. Nedávno o tom psal i Petr11, Francois či další uživatelé nejenom ze Šumavy, ale z různých míst ČR.

Snad brzy (moc v to nevěřím) skončí ta horká vlna a konečně se pořádně a na co největší ploše rozprší. Modleme se za :prsi::prsi::prsi:

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.