Aké väčšie? Vpád studeného vzduchu neprináša nejaké silné sneženie, obzvlášť nie od severu.
Diskuse o počasí Aktuální počasí v únoru
To sú zase predpovede GFS, k tomu sa nejdem vyjadrovať.
no akoze ja dufam ze to vinde a zima sa este ukaze sice uz kvitnu snezienky no co uz a hlavne scem sa isc bruslit na jazera bo mam nove korcule a monentalne je tu v dca-3.5C a ja newerim tomu ze zima sa uz sko0ncila jej vrchol este len hadam pride ked mohlo byt v dca 12 aprila 10cm snehu a -7 tak preco nemoze zima este prist ja si pamatam ze aj v marci byvalo pravidelne -15 az-20Ca inak monitor zo sj mam 90% a matiku 80%
PUMA 979
Taky zdravim, tentokrát měl asi váš Jurčovič pravdu,i německé modely mi to potvrdily, jih východního slovenska podle grafu, nic moc snad do 1mmale bude to krátkodobé sněžení ,a po přechodu se může ještě silnějš ochladit,alespon u vás,jinak nás žádné další srážky v dohledné době nečekají, no bohužel zima byla srážkově podprůměrná, možná to změní březnové přehánky.
Aj v Bratislave sme mali 10 cm snehu v marci, ale to bolo v rokoch 2004, 2005 a 2006, keď boli skutočné zimy. Napríklad aj 2.3.2005 bolo ráno -15°C, teraz je takáto teplota v Bratislave úplne nereálna.
Treba si uvedomiť, že studený marec nasleduje spravidla po studenej zime, málokedy sa stane, že by po teplom jan a feb prišiel mrazivý marec.
Ešte sa nič nesplnilo, to budeme môcť povedať potom, ak sa skutočne ochladí.
No, podľa mňa skôr 25:75. Záleží, čoho pravdepodobnosť sledujeme.
uz dost bolo newiplnenych predpovedi je cas na jednu splnenu a ked sa tu spomina ju zimy 03/04 a 04/05 tak po obe tieto zimy bolo v dca v marci 40-70cm snehu a mrazy do -18 po obe zimy a zasoby arktickehu vzduchu este su a pomocou dobre prudenia mozu este velmi vela povedat do diania v pocasi v europe ja si myslim ze tych -55 v jakutsku je dost a i ked slnko silnie celodenne mrazy este budu aspon tu v dca tam madari to ma uz nejak nezakinma bo tam je vzdy pocaise odveci ine ako na ostatn om uzemi a zima je zrazkovo vyrazne podpriemerna je cas na kompenzaciu lebo ak to pojde takto dalej ja verim vo vyznamnu zrazkovu kompenzaciu ktora na 99% toto leto nastane je 8 rok od velkej vody na vahu a ta sa opakuje cca kazdych 8 rokov kazde 4 leto ma len zvysene zrazky teraz to pride 50 rocna voda odhadujem minimalne
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.