ať už tahle šaškárna skončí. nedá se existovat, to neni normální a ještě je dneska v atmosféře nějaký vlhko
Diskuse o počasí Extrémní vlna veder a sucho - červen/červenec
Ja spal na balkone a bylo prijemne, mohlo byt nejakych 18st rano , ted uz je 27 a vysoka vlhkost, hnus fialovej
aby už před devátou byl tropickej den jsem snad ještě nezažil. to bude neskutečnej extrémek, dnes bezprecedentně padne 37
pleasant
To je fakt. Základním ekologickým pravidlem je nárůst počtu druhů živočichů směrem od pólu k rovníku. Zjednodušeně řečeno; více živočichů přežije u rovníku než u pólu.
Na druhou stranu u lidí platí, že když se přestane odpařovat pot kvůli nasycení vzduchu vodní párou a teplota vzduchu překročí teplotu těla, nastává smrt, protože tělo nemůže snížit svoji teplotu.
Takže je lepší teplo než zima, ale teplo musí být v kombinaci se suchým vzduchem.
Teď se dívám, že u nás bylo ráno skoro 70% vlhkost, prádelna.
pleasant
Taky mám raději supertropy než zimu. V horku skočím do bazénu nebo se rychleji ochladím ledem/studenou vodou. V zimě musím zatopit nebo se složitě navléct teplým oblečením aby mi nebyla zima. Překvapuje mě, že většina to má naopak, ale asi nejsem ze starší generace.
Tak tady už má snad 99% paneláků izolaci,problém je tak velká prosklená plocha.Vnitřní zastínění oken zachytí pouze sluneční svit,ale teplo dovnitř okny proniká dál.V tomto ohledu je účinné venkovní zastínění (předokenní rolety),ale to zas tak často nevidím.Jinak v baráku máme taky všechna okna od JV po Z,na severní straně je pouze chodba.Teď by se to hodilo prohodit,ale po zbylá roční období by to zase byla nevýhoda (světlo,teplo).
Mr. Lightning
Většina lidí určitě nemá radši zimu,než léto,ale většina má určitě radši normální letní teploty,než supertropy.Ano,když je chladněji,navlíknu mikinu,když je vedro,tak co?Většina lidí se nemůže válet 2 měsíce u bazénu a když se navíc ani nevychrápou…tak čemu se pořád někteří divíte…
TomasMost
Pravda, já snesu teploty maximálně do 25°C. Víc už je pro mě moc. Takové to "normální léto" s nižšími teplotami mi opravdu nevadí. To je zase lepší jak mrazy. Ale člověk, když zažívá čtyřicítky, tak by hned chtěl zimu. A to určitě nejsem v takové situaci jediný. Zvlášť, když ještě bydlím v paneláku, kde je teplo už i brzo ráno.
TomasMost
Co čekat od těch individuí tady v diskuzi? Vyslovit něco takovýho prostě inteligentní člověk nemůže. Když je zima, obleču se a vrstev si dám kolik potřebuju. Když je tohle a člověk je nahý a furt je mu vedro, tak už si jaksi nic svléci nemůže. Zbytečný vysvětlovat. Už aby bylo úterý a ideálně tak půlka září, aby už od těhle sra*ek byl pokoj a dalo se normálně existovat. A nejhorší je, že tady zase nebude po vedrech pršet. Všechno v tradičních pásech jako obvykle.
Když už tu byla řeč o minimálních teplotách a tropických nocích během této horké vlny, Doksany měly mít dnes minimum 18,0C a Tušimice 19,1C. O víkendu to pod 20C nepůjde (na těch 2 stanicích).
Jinak tropická noc dnes byla v Náměšti nad Oslavou (20,3C). Bylo tam tepleji než např. v Kuchařovicich.
TheRealStormCZE
Jak už psala jedna klimatoložka na svém blogu, tohle je teprve začátek. Za dvacet let budou teploty kolem 35 většinu léta, minimálně ve městech, které se promění ve vraždedné výhně. Lidé budou umírat horkem po tisících, to se rozumí, nejdříve ti chudí. Už dávno mohly s mitigačními opatřeními počítat územní plány měst, na střechách mohla být zeleň, ale ne, potřebujeme víc kanceláří a obchodáků, aby si oligarchie mohla nastrkat do kapes ještě více peněz.
Poděkujte konzervativcům, klausovcům, trumpovcům, a podobně postiženým lidem. "Voteplování nejni", a když vám selhávají orgány nebo se horkem denaturují bílkoviny, stačí zatnout zuby a myslet na růst DPH - trh přece zázračně vše vyřeší!
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.