Tacho Trnava OM2AJA
V domě 23,5 °C, to celkem závidím. Tady ve sklepě kolem 20 °C, u mě v pokoji aktuálně 28,4 °C a ve vrchním patře všude nad 30 °C, většinou kolem 32 °C, a v nejmenším pokoji orientovaném na západ to k večeru, když tam praží Slunce, i se zataženými žaluziemi a záclonami stoupá i nad 35 °C.
Diskuse o počasí Extrémní vlna veder a sucho - červen/červenec
My mame 25 i skrz klimu y ale furt lepsi jak 30+ ,to nepochopim, hlavne, ze maj super auto, ale na klimu uz nezbylo
No chlapci to máte teda ještě dobrý. Tady nahoře v nejvyšším patře, to je jiný fajrung. No asi nemusím říkat ty teploty tady. Klimatizaci jsem se bránil velmi dlouho, nevím zda budu podobně se bránit i nadále.
Jinak teploty na JM kolem 35-36°C. Dneska ty 38-39°C padnout mohou. Uvidíme co Žabovřesky, zda překonají Brněnské maximum teploty co kdy naměřily.
37 už teď. to je v hovnech, existence nepřipadá v úvahu
si vzpomínám, jak ještě asi před týdnem čhmú psalo na facebooku, že ty 40 co tam měl jako první gfs jsou nereálné a velice málo pravděpodobné... a no týden se sešel a je to tu..
jo, návrat veder tam má teď jak ecmwf tak gfs. GFS hlavní běh pro mě dokonce přes +40... moc to oporu v dalších bězích zatím nemá, ale nezlehčoval bych to.. nějaká znovu vedra bych viděl docela reálně.. uvidíme. Letošní léto.. na to jen tak nezapomeneme, ať už minimem bouřek tak těmi vedry.. modely to ale očekávaly, horko+sucho....
kapr84
taky si pamatuju že tu někdo před týdnem sdílel že v sobotu má být 37, na to mu admin odpověděl že je to málo pravděpodobné že tam není shoda v modelech ...a bum je to tam
no uvidíme co se vyvrbí..ale zima pravděpodobně nebude jak ukazovali některý modely i pod 20 °C..
Jak jsem psal. Další momentum se uvolní do atmosféry a stoupá tam atmosférický impuls. Analogy mají od 10-25.7. další vlnu veder.
Jinak Brno, Žabovřesky skoro 37°C. Jinde v Brně kolem 35-36°C, ale roste to rychle. Jinak Řež u Prahy se blíží k 39°C.
JohnyG
S tím souhlasím ale to že by někdo z těch vyšších oblasti nadával že mají moc sněhu nebo že je -20 se tu i jinde třeba na FB objevuje výjimečně. A třeba pro zimu ty oblasti kde se teď pečou na topení jsou super pokud se zase nebrečí že tam nemají mráz a sníh celou zimu. Proto já když jsem vybíral bydlení jsem volil takový střed nejsou tu nijak studené zimy že protopim jen do 6MwH plynu což je pakatel a přes léto je to taky super dneska máme teprve 5 tropický den letos aktuálně 33,7 což je i můj naměřený rekord. Nehrozí tu povodně, a silná bouřka co by páchala škody tu dorazí jednou za hromadu let. Třeba krupobití co by dělalo škody tu naposledy bylo v roce 1996.
Ale IKdyž je nějaký výkyv tak já na to nebrecim protože vím že to nezměním a stresován se kvůli tomu nebudu beru jak to je.
Marek_98
Jojo, jede klimatizace, jinak by tady bylo tak 30 😀
Zde jinak 37.5°C ale moc to jiz nestoupa. Na zitra je tam ta 40, tak jsem zvedav. Ma i dost foukat.
ryngle
Tak se zeptej na mezinárodní pokladně Českých Drah na jízdenku do Sevilly. Levněji koupíš online.
Jinak už 10 UTC (12:00 SELČ) Sněžka Česká +23.4 °C, Polská Sněžka +22.0 °C. Absolutní rekordy jsou Česká Sněžka +25.8 °C a Polská Sněžka +24.6 °C (možná Polská Sněžka v srpnu 1892 +25.7 °C).Dále Lomnický Štít +14.0 °C a Jungfraujoch +7.4 °C a včera dokonce Junfraujoch Tmax +9.8 °C.
Tacho Trnava OM2AJA
Pěkná to předpověď pro tvou oblast. U Tebe je ještě teplejší klima než v Břeclavi. Ale Hurbanovo je ještě trochu teplejší. Paradoxně v Praze Klementinu je dlouhodobý průměr nepatrně vyšší než v Hurbanovo.
Klementinum, Hurbanovo i tvuj region přechází nebo spíše už je v klimatické zoně Cfa.
JUGOCV
Tohle v delším výhledu hrozí v zásadě neustále a je to jen o tom, jestli tyto ansámbly propadnou do hlavního běhu nebo ne - jako třeba teď. Ve výhledu na 8-10 dní dopředu je skoro nemyslitené, aby tam nebyla varianta vývoje, že sem foukne teplý vzduch z jihu = 35 hned.
Řež u Prahy přes 39°C, rekord dneska zdá se padne.
Ondra83
Určitě, šance tam jsou vysoké. Co píšu od začátku června, že mělo dojít od 18.6. došlo a vydrželo dlouho. Aktuálně další signály tam jsou právě od 2. dekády července. Podle těchto signálu se to dá predikovat celkem snadno, ale samozřejmě otázkou vždy jestli se to posune směrem k nám nebo zůstane lehce západněji.
Tadeas
Už jsem to semka dával na předchozí straně.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.