Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečný den s teplotami opět i nad 15 °C

Diskuse o počasí Jaké bude jaro 2026?

494
# 06.03.2026, 11:05

No, jak na zavolanou.. na SW vyšla predikce do konce března, ohledně PV a obecně trendem počasí s tím spojeným.. poslední várka chladu pujde do Kanady a částečně USA.. v Evropě je doporučeno jet za chladem do Španělska :D eventuálně někam do západní Francie.:).. tady u nás... setrvalý stav.. ale pěkně rozebráno, jak je zvykem..https://www.severe-weather.eu/global-weather/strat...

# 06.03.2026, 12:07

Myslím,že na obrázku vypadá ta plocha zalednění oproti číslům jasněji.Jinak jaro jede ve velkém stylu,ale dokud ta měsíční teplotní odchylka nebude + 5°C,tak to není ono,že. Jako srpen 2015 asi pro někoho fajn,ale u nás,ve střední Evropě ? Tady u mě s tím sušším vzduchem NO a mlhám došel dech,:slunce: už má sílu, i ty ranní mrazíky už budou ustupovat a průměrná teplota poroste.Teplota půdy v 5cm je už většinou vyšší,než ve 100cm.No,z toho nekonečného :slunce: se asi F4 točí hlava,ale srážky jsou to,oč tu běží,stačí si vzpomenout na loňský suchý půlrok,což se letos klidně může opakovat,našlápnuto už máme.Nemám nic proti lehce nadprůměrným teplotám,ale musí k nim být i adekvátní srážky a ne až v září,jak to začíná být zvykem.

ČHMÚ 3.3.
2
# 06.03.2026, 14:33

no, čekal jsem ten výhled ECMWF na jednotlivé měsíce horší... takhle to vypadá, že nejvyšší odchylka od normálu bude nyní v březnu, pak až do září se to má motat kolem +1...což se dá přežít. Srážkově taky nejsušší březen, květen pak asi nejvlhčí, červenec normál.. za mě s tímto výhledem spokojenost. Snad se to propíše do reality. :cool:

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.