No, jak na zavolanou.. na SW vyšla predikce do konce března, ohledně PV a obecně trendem počasí s tím spojeným.. poslední várka chladu pujde do Kanady a částečně USA.. v Evropě je doporučeno jet za chladem do Španělska eventuálně někam do západní Francie.
.. tady u nás... setrvalý stav.. ale pěkně rozebráno, jak je zvykem..https://www.severe-weather.eu/global-weather/strat...
Diskuse o počasí Jaké bude jaro 2026?
Myslím,že na obrázku vypadá ta plocha zalednění oproti číslům jasněji.Jinak jaro jede ve velkém stylu,ale dokud ta měsíční teplotní odchylka nebude + 5°C,tak to není ono,že. Jako srpen 2015 asi pro někoho fajn,ale u nás,ve střední Evropě ? Tady u mě s tím sušším vzduchem NO a mlhám došel dech, už má sílu, i ty ranní mrazíky už budou ustupovat a průměrná teplota poroste.Teplota půdy v 5cm je už většinou vyšší,než ve 100cm.No,z toho nekonečného
se asi F4 točí hlava,ale srážky jsou to,oč tu běží,stačí si vzpomenout na loňský suchý půlrok,což se letos klidně může opakovat,našlápnuto už máme.Nemám nic proti lehce nadprůměrným teplotám,ale musí k nim být i adekvátní srážky a ne až v září,jak to začíná být zvykem.
no, čekal jsem ten výhled ECMWF na jednotlivé měsíce horší... takhle to vypadá, že nejvyšší odchylka od normálu bude nyní v březnu, pak až do září se to má motat kolem +1...což se dá přežít. Srážkově taky nejsušší březen, květen pak asi nejvlhčí, červenec normál.. za mě s tímto výhledem spokojenost. Snad se to propíše do reality.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.