Diskuse o počasí Návrat silných mrazů od 19.1.2026
Zimoblb
Tak pod to by se dalo podepsat. Máte to v Písku dost podobně jako u nás. Zde dnes už konečně slabý mráz a sníh by zmrzl - to by ovšem musel nějaký zůstat, včera roztály poslední zbytky krom zastíněných, závětrných míst a v lese.
Pokud by náhodou dorazil ještě nějaký zásyp z jihu,obraz letošní zimy by to jistě velmi vylepšilo, ale moc tomu nevěřím.
Tady se už konečně taky protrhalo, -0,2 a slušný vítr, který konečně vysušil ten včerejší mokrý hnus co tu napadal z celodenní mlhy, konečně zase normální ráno, kdy to není mokro-mrazy = zámkovka kolem baráku kluziště. Sněhu pořád tak 5-7 cm, taje minimálně.
Tak hlavně že se udržel sníh a teď může mrznout. Příští víkend má zase začít padat tak uvidime
Francois jako pořad píšeš jak je to super, jaka ke zima a že už máš od 24.12. Souvislou sněhovou pokrývku , ale na tvých fotkách, vidět není…. Ono nemůžeš brát povedenou zimu jen v Mokrosukach, ČR nekončí u Sušice, kritizuješ tady kde koho, ale ani tvé příspěvky nejsou vždy úplně objektivní…
Zimoblb
Pane Zimoblb..
Písek není Pošumaví , a už vůbec ne mrazová kotlina..
Psal jsem o zimě , mrazech, sněhu, námraze, ledu v řece Otavě i o teplotách v mém místě pozorování a blízkém okolí a přiložil fotky..Psal jsem sněhová pokrývka od 24.12. , nikoli souvislá sněhová pokrývka..
Souvislá byla do středy 14.1., od čtvrtka ji považuji za nesouvislou(o čemž jsem tu už psal), ale stále pokrývku, i když meteo kritérium pro souvislou (50% plochy+) to stále splňuje..Ale mě osobně to už moc souvislé nepřipadá. Také jsem psal, že k lednu mám jednu výtku, totiž, že sněhu by mohlo být více.
Co je na tom neobjektivního??
Tak tady speciálně pro vás i do Zlína, foceno před 5 minutami, přímo ve vesnici..To bílé je sníh
Až budu psát o ČR jako celku, zvýrazním písmo, abyste si všiml toho drobného rozdílu i vy..
Pokud jste nasranej na zimu u vás v Písku, co já s tím? To si vylejvejte zlost někde jinde, mě to nezajímá
Já tu mám prozatímní lednovou průměrnou teplotu -4°C..
A to je výrazně pod normál..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.