Diskuse o počasí Návrat silných mrazů od 19.1.2026
F4
Já opravdu nechápu jak může někdo tak nesnášet slunce v našich podmínkách v zimním období. Vždyt je tak slaboučké, že to skoro vůbec nepraží a věřím že drtivá většina lidí naopak v zimě oceňuje co nejvíce slunečního svitu. Chápu lidi co nemají rádi vedro, že nemusí slunce v létě. Ale být takhle obecně proti slunečnímu svitu celoročně v našich podmínkách 50°s.š. je zvláštní. Navíc v zimě většinou platí čím více svítí slunce tím chladnější dny v celodenním průměru a oblačnost = tepleji.
PS: Vůči zimnímu slunovratu je dnešní den delší již o 43 minut, slunce je v pravé poledne o 3,5° výše nad obzorem a dodává cca o 21% více energie na jednotku plochy. A každým dnem se tato čísla budou zlepšovat. Hurá.
TomasMost
Já úplně nechápu vaše myšlení, ale musím říct, že po tom včerejšku, se tady všichni z okolí uklidnili a nebylo potřeba se k tomu úplně vracet. Text byl napsaný, místy nesouvislá, místy souvislá s nějakou hodnotou. A byl klid. A dneska nám tedy musíte dokázat co? Nebo že já vylezu u baráku, a můžu vidět, co mám na fotkách. A neměl jsem potřebu s tím tady vylejzat. Ale když někdo uvidí A, tak já můžu vidět, a ukázat i B. A opět, vracím se k tomu, co už bylo za mně uzavřeno. Úplně zbytečný. A co teda absolutně nepochopím, ten příznak s minimálkou v Kopistech, úplně někde mimo. Jako tady 4 uživatelé dnes z Mostu dají teploty ráno mezi -6°C a -8°C. A co to řekne uživateli někde na druhý straně republiky. Jó v Mostě, hromady sněhu, mínus 13°C, hm říkal to TomasMost. Jasný no, asi mně to přestává bavit
JohnyG
Jenže sluneční svit dělá hodně a zvyšuje teplotu, máme to tady odzkoušené, že při slunečném počasí, kdy se očekávají Tmax kolem -4°C tak je tu stejně kolem -2/-1°C. Dnes díky tomu že se zatáhlo teplota drží kolem -3°C, i tak je tepleji než se očekávalo, ale kdyby bylo jasno, tak je teď kolem -1°C. Dělá to opravdu hodně, je leden tak ať pořádně mrzne a je klidně nízká oblačnost nebo mlha.
MostMost
A proč bych nemohl zmínit údaj z profesionální stanice,byl jsem se tam i dnes podívat.Jenom proto,že tam nikdo nebydlí? A nevím,proč tedy říkáte B,když už to zmínil Lerak.Berte to tak,že jsem měl potřebu se obhájit,že to není jen dvůr u muzea.A Vás to přestává bavit? No to mě taky,když tady pořád něco musím dokazovat,protože jsem označen za lháře.Tak si tu dál prezentujte počasí k obrazu svému,já už to nějak překousnu.Ještě na závěr pro ostatní,Most nejsou jen paneláky.
TomasMost
Ty Kopisty, pěkné..Díky oblevě a následnému silnému mrazu tam sníh získal velkou odolnost...
Jinak, ti co po vás tady zcela bezdůvodně ,,stříleli a střílí,, se střelili s velkou přesností pouze do vlastních kolen..
A to je ošklivé zranění s trvalými, loss of credit následky...
MostMost
Jste zbytečně cholerickej a zbytečně reagujete na vše na co nemusíte. Jak kdyby Vás žralo, že v některých částech Mostu je zima větší, více sněhu, tak máte potřebu reagovat fotkama z konečný u dopraváku, v místech, kde jsou paneláky, horké trubky, a provoz. Jasně máte pravdu, takto to tam vypadá, sám mám druhý byt poblíž viz. některé mé příspěvky.
Každopádně takové Zahražany a Stalingradská mají stále plno sněhu a proč bychom to sem nemohli sdílet. Neustále máte nutkání reagovat jak Lerak, když ani nemusíte. Nechápu tuhle potřebu furt něco dokazovat. Dělejte si svoje, Tomáš ať si sdílí svoje, já si budu sdílet svoje. Můžeme pak porovnávat. To je na tom to krásné ne? Ty rozdíly na pár kilometrech. Od toho je to počasí.
Přesně jak radí PatrikMO, jdu si dělat svoje. Stále se budu věnovat meteorologii, budu si pokračovat ve svých dlouholetých záznamech, to mně baví. Jsem rád, že jsem sem mohl přispět více než 5000 příspěvky v Počasí u vás, během pár let, ať už z okolí, nebo i z Česka. Kritiku jsem měl vlastně na nule, u těch příspěvků. Těšila mně podpora a pěkné příspěvky a lajky u fotek . Rád jsem se rozloučil aspoň pěknou polární září. Asi to byla nějaká symbolika
A jak říká jednoduché přísloví, moudřejší ustoupí. Kompromis nevyšel, a já na starý kolena, to už dál aktuálně nechci víc řešit. Mrzí mně, že kolega TomasMost sem nedal fotku těch jeho oblíbených Kopist, když u něj bylo cca 25 cm, a tam 16 cm. Možná by mu něco došlo
Já si tu fotku už nechám, nebudu to tady víc rušit. Přeji všem klidnou duši a počasí, jaké si přejete. Pěkný večer
Už týden máme přes den nadnulové teploty (původně jsem psal, že byl včera tady ledový den, ale nějak se mně to zmátlo, pocitově samozřejmě s větrem ano
), jinak mrazy s větrem čajíček, včera -4 a dnes -3
Večer má přestávat foukat, tak uvidíme kam to zítra ráno spadne, už jen dvě rána, od soboty oteplení, asi přechodné...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.