dodosek Jenže tady taky bude pršet až do pozdní noci a ve východní části až do rána. V Čechách večer srážky začnou ustávat. Tady naopak začnou zesilovat.
TheRealStormCZE Jo jo, 0,7 mm. Snad fakt dorazí ten balík od JV, ze kterého u Plzně napršelo 6-10 mm. Pohybuje se pomaleji podle, stále ještě JV, větru v nižších hladinách. Ale na Klínovci už se vítr začíná stáčet na Z, což je pro nás naprosté neštěstí. Je to šílený. V Praze už jsem zase zmoknul, chcanec jako blázen. Tipuju celkem za tuhle situaci tak 30 mm, 6.9. 10 mm, 5.9. 40 mm, předtím koncem srpna zase 30... 100 mm v součtu za cca necelé 3 týdny. A další srážky v sobotu. Úhrny opravdu jak z jiného světa.
Tadeas Mě utkvěla ta vzpomínka, jak jsem zažil horský déšť v nížině. Loni v září, nevím přesně den, ale byl to ten první den, kdy srážky výrazně zesílily a navíc foukal nárazový vítr kolem 15 m/s. Byla už tma, byl jsem zrovna v Kralupech nad Vltavou nakoupit v Lidlu. Na parkovišti pod lampou úplně lítaly proudy a pásy deště, neskutečně hustý déšť, který lítal v silném nárazovém větru.
Něco takového jsem snad nikdy v životě nezažil. V těchto situacích bývá většinou srážkový stín, ale tehdy se tento „horský déšť" vyskytl ve větší míře i v nížinách.
teď už je teda slejvák fakt pořádnej. jen ať takhle prší třeba 6 hodin, to už by bylo po problémech se suchem. podzim jako vyšitej, nízký základny a intenzivní déšť.
Negan No jo, je to bída, slabounce poprchává. Ta první vlnka nás trochu štrejchla, ale pořádně to začalo padat až za náma... Sice je napršeno, ale Praha má o dost víc ;) No jo, tak ty stromy tam měly větší stres, ať se nacucají, když to jde.
palma ano, protože to bude jako plivnutí do moře... jak jsem psal ať prší tři dny nonstop a bude vláha doplněna.. samosebou slabou intenzitou, tento déšť aktuálně je ideální, intenzita kolem 1,0 mm/h.. ale opravdu musí pršet delší dobu, noční bouřky z modelu zmizely..