Diskuse o počasí TN a další vydatná zálivka 10.-11.9.
No, modely se celkem shodují na pěkné zálivce od jihu hlavně v pásu od východních Čech po celou Moravu. Zatím srážky postupují do celé ČR poměrně i dost z JV směrů. Nám už tu začalo pršet o dost dřív z nějakých vnořených přeháňek.
Jsem zvědav na finální číslo.
Přímo na Prahu letí oranžové odrazy, to bude asi slušná přechodná intenzita.
Vencaa
Ta výstraha je docela blbost. Původně jsem to nechtěl komentovat, ale je to moc roztažené k západu/SZ. Ve výstraze se píše o 30-60 mm srážek, což v západní/SZ části té výstrahy určitě nespadne.
Nechci to kritizovat, ale tu výstrahu dělal zase nějaký „odborník".
palma
Na JV obzoru je hodně tmavý hutný mrak.
Už to zesiluje, poměrně dost silný déšť, ale nebude to na dlouho... neva
Teď to přidává, velké kapky, hodně hustě, docela rámus... skoro jako při bouřce, leje jak blázen.
Aidamkoo
Tak tady v JV části Prahy se to rozjelo ve velkém stylu, pěkný slejvák, ale mm těžko odhadovat. Možná během chvilky spadlo tak 5 mm, těžko říct.
Uz slyším ten parádní zvuk hromu, nádhera
AuraPočasí
Už včera jsem si jenom kvůli Slovensku říkal, proč SHMÚ vydalo dvojku na déšť, přitom tam budou prakticky stejné úhrny, jak tady a sucho je na většině území jak ČR, tak SK. I jednička je pro nás přehnaná za mě. Tady na Moravě je celkem sucho a naopak takové úhrny by tu pomohly a daly přírodě vláhu..
Daniel Moudrý
No ty kráso, fakt že jo, bouřka... Já když viděl ten hodně tmavý mrak, tak jsem si říkal: To bych se ani nedivil, kdyby byla bouřka a pak jsem si řekl, že je to asi blbost a prostě jenom bude silnější déšť.
už začalo trochu pršet. snad dorazí ta silná konvekce, ať je konečně voda a vlhko
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.