LadaBlatna Určitě bude mrzout i u vás ráno , a příští týden jsou tam 3 dny s mrazem, tady těm výhledům nemá cenu věřit, vždycky je po ránu tak o 2-3 stupně méně než je tady na in počasí
LadaBlatna Záleží na oblačnosti, větru, vlhkosti vzduchu a asi i na lokalitě... u nás by v takovém případě určitě mrzlo (teplotní amplituda bývá slušná). Díky oblačnosti se to ale stále drží na 6 st. Zatím se zdá, že to ani v Čechách vesměs nejde až tak rychle dolů. Mráz by nemusel být výrazný.
Tak to nebylo tak zlé,o půl druhé ráno bylo - 0,7°C a pak to šlo uš nahoru díky oblačnosti,teť skoro o půl páté ráno je +0,4 a jde to nahoru,tak dobrý.
U nás v mrazovce to šlo samozřejmě pod nulu už před půlnocí.. Rychlý sešup dolů až na -2,7° C.. Predikce Tmin byla +2°C, neklaplo to tedy skoro o 5°C Mrzlo až do 4.00h.., pak díky oblačnosti a mírnému vánku výjezd nad nulu.. Zítra čekám výraznou amplitudu, až cca 20°C.
Pořád tam je v modelech středa, čtvrtek po ránu mráz ale přijde mi celkově že modely oteplují, tak třeba z toho nebude moc mraz a ještě se to změní Nejhorší je že stačí jedna noc -3 a je po všem.
kuba U nás bylo -7 a pak -5, ale kvetly jen meruňky, dokonce ještě teď dokvétají, ale nyní už toho je a bude brzy v květu mnohem víc, všechny myrobalány, švestky, broskve, víkend bude vysloveně exploze květů, jestli to pak zase zmrzne už by mě mrzelo teda mnohem víc.
V televizy říkal v počasí že může být i mínus 3 stupně při vyjasnění a uklinění větru,to by byla konečná pro květy,jen se modlím aby pak v květnu nezmrzla réva,to uš bych neměl co sklízet.
Jako takhle kdyby to vyšlo tak by to byla paráda kdyby nemrzlo ale známe ze je kolikrát o 3 stupně méně než tady ve výhledu. Příklad dnešní ráno, tady ve výhledu je +6 s venku je +1,9 a koukám že někde to dokonce spadlo pod nulu,například Blatná.
No, tady po ránu byla nejnižší teplota +6.. pod nulou nic v předpovědi nemám a hlavně tam mám nízké srážky, což je paráda, nebudu tu konečně čvachtat po zahradě.., Třešeň začíná nakvétat, rybízy, angrešty a dokonce už i jabloně, takže bych uvítal, kdyby už nemrzlo, a pršelo trochu míň, než to odkvete... no je to přání..