Tak prý to gfs napálí, a ono ne. Pořád to samý, 33-35°C a pak zvlnenou frontu kde prvně něco na Z a S pujde na jih východ a zesílí a pak něco má ještě večer pro sever.
No vida, hned je mnohem reálnější
Pro čtvrtek vymazal skoro všechno, icon dává dost naopak.
Diskuse o počasí Jaký bude červenec?
že já na ty novinky klikal: https://www.novinky.cz/pocasi/clanek/tropicke-tepl...
O tom víkendu si povíme.. aktuální výhled zde je nepoužitelný, čtyry žluté čáry jako fakt?
Tady to vypadá už reálněji:
ota
"i když nám tady někdo stále tvrdil, že úlety GFS jsou fakticky jistá věc."
swan1
"Tak někteří ,, zkušení,, jsou holt nepoučitelní..a dělají na 10-14 dní dopředu závěry, ve finále bývají za šašky, ale asi jim to vyhovuje, takže v pořádku..
swan1
"už je celkem jasné, že se obejdeme bez extrémů..."
Děkuji za lichotky . Teď jsem na to kouknul a pořád je tam 40 °C a tedy atak na absolutní rekord. Ale pro někoho už je to vyloučené a je jasný, že žádný extrém nebude, takže přesně, jak by jeden napsal: Předčasné závěry ve stylu šašek.
Teď je mi jasný, že se někdo ptá, kde vidím 40 °C a atak na absolutní rekord. U GFS a vycházím hlavně z hladiny 850 hPa. Pro srovnání když padl rekord v Dobřichovicích a jaká je teď předpověď. Potenciál je stále velmi velmi vysoký. Já už myslím, že rekord padne. Jsem o tom dost přesvědčený.
swan1
"Tento týden" je od tebe irelevantní, protože jsi sám kolikrát psal, že předpověď na týden se nedá brát vážně apod. Navíc nečekej ode mne nic dobrého, když mě nazýváš šaškem.
Přidám srovnání tří hlavních modelů. Vrchol bude 19. 20. a 21. Potenciál jak je vidět je stále obrovský. Na obrázcích je vidět extrémně teplá vzduchová hmota směřující do Česka.
aura_33
Když už cituješ něčí výrok, bylo by poctivé ho citovat celý a ne z něj vystřihnout, co se ti hodí..
Mě tvrzení znělo takto :
tento týden už je celkem jasné, že se obejdeme bez extrémů
Tento týden končí v neděli, zkus to pochopit
A do konce tohoto týdne nás žádný extrém fakt nečeká..
Tolik na upřesněnou..
spurdo
Nn, já tu prezentuji svoje názory, které jsou většinou odlišné od ostatních, ale myslím, že mám prostě pravdu. Ostatní pak reagují nevhodně = potenciální konflikt. Já tu hlavně nikoho neurážím, ale za moje názory to schytávám pořád. Chybná citace je úplná drobnost.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.