Novorolak Tady 7,1 Jinak modely začínaji hezky ochlazovat, Icon má na víkend na sobotu kolem 22 a neděle kolem 25 a pondělí možná kolem 30, i gfs to tak má, pořád se to zmírňuje a oddaluje takže z toho nakonec bude 1-2dny mezi 30-35 stupni a konec
kuba no tak to je léto hezky na prd... vtipné je že teď je zase ICON proti GFS icon 30+ a GFS tam má zase SZ protože odsunul tu níži u Portugalska více do Atlantiku
swan1 Tech 30 stupňů by bohatě stačilo a k tomu nějaké srážky, když by bylo 35 a víc je to už nesnesitelný. Uvidíme jak to ještě dopadne, času je dost ale myslím že to nakonec tak strašné nebude
swan1 V našem regionu první tropický den výjimečně už i ve středu a pak s výjimkou pátku/soboty až do konce výhledu. Jak psali v novinách, svět se polarizuje a ČR není výjimkou.
ludvicek Nojo, vy jste tam už takový skoro Balkán Jinak ano, i tento týden 30tka před SF padne, nejen u vás.. Pak schlazení, pak pár dní letních tropů 30-35 a pak další SF.., prostě léto jak má být.. Kdyby to takhle proběhlo, za mě ideální.., uvidíme kuba Doufejme
swan1 Akorát sobota ráno +8 v minimu, když v pátek má být ještě letní den... Řeknu to asi tak, že dnes máme +10 a to je po výrazně chladné vlně. Ano, jasná obloha a bezvětří můžou nad ránem úřadovat, ale soudě podle dosavadního vývoje léta to považuju za silně nepravděpodobné.
Tady bylo minimum +11 a k ránu ještě sprchlo. Jak jsem psal, tento týden tady asi jediný letní den a to ve čtvrtek, nějaké srážky bohudík se tam objevují a víkend teď aktuálně zase pod 20 max, hlavně neděle. GFS hice oddaluje a zkrátil mně to na tři dny, tak vlastně vypadala na konci června i dlouhodobá předpověď na červenec, krátká vlnka veder uprostřed měsíce a návrat průměrných až podprůměných teplot. Ale příští výstupy budou zase jiné.
No a máme tu další výstup a opět to jde níž a níž ty teploty, silně mi ty modely připomínají loňský srpen, z avizované vlny veder budou podprůměrné teploty, opět.
swan1 No, když se tak dívám na tento týden vypadá to pro nás tak jednou nad 25 a jednou slabě nad 30. Původně mělo být přitom vedro už od středy prakticky nepřetržitě. Příští týden tu mám místo 40tek 35, a to jen 2 dny. Prostě normální vrchol léta, ale třeba se to ještě změní, každopádně to vypadá na klasický vrchol léta, i když nám tady někdo stále tvrdil, že úlety GFS jsou fakticky jistá věc.
ota Tak někteří ,, zkušení,, jsou holt nepoučitelní..a dělají na 10-14 dní dopředu závěry, ve finále bývají za šašky, ale asi jim to vyhovuje, takže v pořádku.. dělají to stále dokola už léta.. Mě to sem momentálně háže příští týden 3 dny v rozmezí 30-35, prostě léto, červenec, normálka... Ještě se to určitě může korigovat, ale pro tento týden už je celkem jasné, že se obejdeme bez extrémů...
Za mne tento týden také pohoda. Maximální teploty kolem 30st., jeden nebo dva dny, to k létu patří. Néjaké srážky to na čtvrtek taky slibuje. Včerejší předpověď podpořená některými zdejším příspěvky vypadala hrůzostrašně. Naštěstí většina diskutujících předpovědím rozumí a svými zasvěcenými komentáři uklidní.
Není jistý víkend natož super-hyper tropy příští týden. ČHMU tam má od soboty do pondělí 26-30, ale modely mně ochlazují ke 20 a fakt mně to zajímá už v pondělí , máme plno plánů a bude z toho nakonec kulové, snad to dopadne letně.
Leknín No a já jsem taky překvapen, jak silně jdou všechny modely dolů s těma teplotám, tohle je typický podzim, jsem zvědav kdy se trošku ohřejeme na Novojičínsku to taky není žádná sláva.