Hlášení z mé lokace - za uplynulých 24 hodin spadlo celkem 12 mm srážek, první mm byly v dešti. Po 22.hod se začal přidávat sníh, od 23.hod regulérní vánice při teplotě +0,1 C. Přiložené fotky ukazují sníh cca 4 cm u nás dole, výše v kopcích a dle hlášení kolegů je to 5-8 cm.
spurdo Hmm…, u nás jen 11,5. Hergot, jak já byl spokojený a pak si přečtu, že kousek vedle mají víc!
Vláha moc fajn. Teploty na pytel. Z meruněk letos asi zase nebude nic, jako loni. Loni mrazy, letos týden neletových teplot pro včely. Okolní klasické staré stromy (Velkopavlovická?) již přes 80% v květu, nová Bergeron cca 20% v květu. Jsem zvědav jak to dopadne a doufám...
Tak u nás v noci napadly cca 3cm sněhu, bylo na to ovšem potřeba cca 10mm sněhových srážek. Teď už sníh roztál a zůstává ležet jen na střechách nebo autech. Sníh však stále leží na okolních kopcích zhruba od 250mnm, i tam však rychle taje. Jsme asi nejnižší polohy, kde nějaký sníh napadl. Každopádně srážek spadlo opravdu dost a povrch je opět solidně zalitý.
Tak jsem zvědav co se bude dít dneska. GFS stále maluje své sněžení i pro dnešek v Brně. Včera jsem mu naletěl, tak dneska už na něj kašlu. Aladin si to dneska může spravit, tak uvidíme.
Za mě spokojenost, i když mohlo spadnout o něco víc. Orientačně to vyšlo všem modelům. Skupenství srážek bylo zhruba od 19h pouze sněhové, chvílemi bylo sněžení i poměrně intenzivní. Místy se ten sníh držel i tady, o něco výše to byla (a stále je) už nejspíš souvislá sněhová pokrývka. Odtává to poměrně pomalu a od rána drobně sněží. Úhrn zatím 7 mm.
Tady sněžilo včera od začátku, ale na zemi se to drží jen na okolních kopcích cca od 400 mnm. Celkový úhrn srážek 9,8 mm. Momentálně lehce sněží při teplotě +2,2°C.
Tady pomalinku ustavá několika hodinové trvalé sněžení, ale už trochu i taje je 0.4 zatím, leží 12 cm, děcka bobujou: nejlepší na tom je že sem čekal max 5 cm? no Beskydy zatím nic moc, vlna jde západně o nějakých 150 km než mělo být
Jo trochu se to mírní, ale sněhu je opravdu 11-13cm, lehce nad očekávání oproti včerejší předpovědi Taková příjemná rozlučka se zimou. Víc už asi nebude...teplota na nule.
Tak tady se Tedko tvoří celkem silné přeháňky ale bojím se že se tady na západě v noci vyjasni a bude dost pod nulou, predpovedi ukazují až - 4 a ve čtvrtek by se mělo úplně vyjasnit a to až - 5, to by už rozkvetlé meruňky nepřežily