Diskuse o počasí Další vpád studeného vzduchu od 12.4.
U nás dnes byla nejvyšší teplota 8 stupňů a chvilku vysvitlo slunce, teď jsou u nás 4 stupně a oblačno.
Teď koukám na kameru v Plzni a tam se to u vás jede ta konvekce.
Jako Beskydy a to jižní Polsko je zatím obrovskej propadá. Na Třinecku, Orava nebo Ziwyec atp. , tam už mělo být všude touhle dobou 15-30cm a přitom na většině míst není vůbec nic, jen mokro nebo max. kolem 5cm mokrého sněhu ve vyšších polohách. Jsem zvědavej jestli se to ještě do pátku nějak zlomí, ale zatim teda dost bída...
Vzhledem k tomu ,co jim tam dávali od noci všechny modely, tak bych byl teda pěkně nasranej. Čekáš, že se ráno probudíš do 20cm peřiny, hustý chumelenice a ono nic
U nás jsem spokojen. Včera to vypadalo max. na 5 čísel, teď už odtáváme s průběžným sněžením, ale dostali jsme se na 12-13cm. Což třeba loni nebylo za celou zimu ani jednou a teď to máme jako rozlučku během jara. Jestli ještě bude průběžně sněžit do pátku, přes noc to zmrzne, tak sněhu se zbavíme až o víkendu.
Na jih od Ústí teplotní mapa ukazuje 9 stupňů.
Tutugon
Tak, vracečka, pretacecka jsou tak nejak v planu..
Aktualne se nad nami setkava nekolik ruznych proudeni..
V JZ pulce Čech jdou prehanky od S, ale soucasne proti nim od J vysoka oblacnost TN ..aktualne uz se to prolina a to i nad Vrchovinou..Na S Moravy se to uz zacina stacet pomalu k Z, ovsem srazkove pasmo se jakoby uz otocilo a postupuje k J(radarove odrazy) .
Jsem fakt zvedav, jak se to vyvrbi dal..
swan1
Ano, pěkně je to vidět na radaru vs. družice MSG. Zatímco na radaru (tj. nejnižší patro atmosféry) se severní proudění východně od Vysočiny střetává a mění na jižní, na družici (o pár km výše) pak je prakticky všude svižné J proudění. Uvidíme, kolik toho ještě toto proudění přinese ...
Na radaru je krásně vidět ta přetahovaná západně a v okolí Brna. Na radaru je taky patrné, že srážky začínají od Vysočiny slábnout a ustávat. Tak jsem zvědav, ale pokud to půjde takhle, tak srážková činnost skončí brzy.
Jinak dneska skvěle ICON. Nemá výhrady. Aladin taky ušel.. Katastrofa dvojice SHD a ICON D2 a k nim se přidal GFS...
Mám z ČHMÚ hlášeno, že se zdá, že ta srážková činnost by mohla začít slábnou, ale taky naopak zesilovat.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.