Diskuse o počasí Další vpád studeného vzduchu od 12.4.
Jo mění. Tady asi 20 minut nic nepadá i přes zelené odrazy jelikož pořádně fouká, takže závětří se projevuje. Achjo to chci fakt tak moc nebo co.. Oblast kolem Brna má jako jediná co koukám na kamery buď déšť a nebo nic..
Aktuálně trochu prší, tak jsem zvědav. Teplota +1,2°C.
ota
Vás chytají ještě intenzivnější srážky, které se k nám moc nedostanou, ale i tak za večer hezkých necelých 7mm. Z toho část ve sněhu.
spurdo
Tady je 0,8°C a už leží 1cm břečky. Kdyby mi dneska v poledne, kdy jsem se slunil při 17°C někdo řekl, že tu večer bude bílo, tak se mu vysměju. Sněží ale opravdu hodně... Letos je to počasí opravdu hodně divoké, letos je tu sníh v dubnu už po 3. To už se nestalo pěkných pár let.
Od toho JV to odchází nějak rychleji než se předpokládalo, pod Bratislavou se už nic moc netvoří, tak uvidíme jestli v druhé půlce noci ještě něco bude.
Aktuálně okolo 2cm.
Aidamko1
Prady
Tutugon
Jak uz jsem tu psal vecer, nad Z Italii se roztocila TN, ta nam stale obnovuje tu vlnu nad Čechami a posila nam to vertikalne od J nahoru.. Tato cast rozhrani uz vecer v podstate zastavila diky V blokaci svuj horizontalni pohyb k vychodu, i to sem tu vecer psal a vicemene setrvava doted na stejnem miste.. To co prechazelo od J vecer J a str Moravu preslo rychle..jen horizontalni vlna..
Tady znovu nad ranem zacalo od J chumelit..
A po vcerejsich 7mm snehu pri +2 st , ktery hned tál, se to ted pri 0st zacina drzet..
Podivejte na satelit Evropy a hned to kazdy uvidi..co se delo, deje a proc..
Ono se to nad tu Moravu nejspis pomalu presune a ty Beskydy a Jeseniky sve pak na navetri pri vertikalnim pohybu te vlny, dostanou..
ludvicek
U nás v MB zatím nic moc, 4 mm srážek, snad dneska aspoň 2 přibudou a bude to těch 6-7, když se kouknu na JV Slovácka třeba Strážnice kolem 15 mm, to je pecka.
Swan1 : přesně jak říkáš, stačí pohled na družicové snímky a je jasno, zbytečné rozebírání a popisování, důležitější je kam to půjde a výsledek v mm, prostě praxe má u mě před teorií přednost.
Aladin nám teda srážek zase ubral, je to pořád dokola jednou tam hodí 20mm a druhý den 11mm.
U nás luxusních 13,5 mm. To je paráda, nejvyšší letošní úhrn, snad to ještě něco dá, bylo by potřeba tak 3x tolik ještě. V noci padal i déšť že sněhem a je vidět, že Bílé Karpaty jsou kompletně zasněžené. Tak uvidíme co u nás, sníh nečekám, nějaký déšť zřejmě ano. Za mě tedy extrémní spokojenost.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.