Tak Praha Prosek v noci připadly 3 cm prašanu ???? Jel jsem teď do centra a tam úplně bez sněhu, klasicky. Teď jsem na jihu Prahy v Modřanech a sype solidně.
Mě jen baví, že člověk tu něco napíše a hned má nálepku skeptik, pesimista, stěžovatel apod. Já to hodnotím z pohledu nížin a tady to stojí opravdu za houby celá zima, od středních a vyšších poloh je to mnohem lepší.
Ty předpovědi prostě přehání a většinou je pak tepleji, to je fakt a ne skepse... Stejně je fakt, že letošní zima je prostě hodně teplá...
Jo u nás taky sněží, akorát ta teplota jim něják nevychází. Teď tu máme -0,3 a mělo být spíš kolem -3 stupňů. Snad se to nedostane nad nulu no, jinak je to celkem jedno .
Tady v Lipencích už sněží skoro hodinu, sice ne nijak mimořádně vydatně, ale alespoň to drží teplotu okolo nuly a starší sníh nemůže tolik odtávat. Na silnicích a odkrytých površích se to moc nedrží, ale na starou sněhovou pokrývku už připadl dobrý 1 cm.
Je fakt když se teď v pul jedenácté podíváte na teplotní mapu, tak by to měli být hodnoty maximálních teplot. Mam obavu, ze realita bude cca o 2 stupně vyšší než předpověď od CHMU. Myslím ze je to zapricineno i bezvětřím.
Tak já taky přidám zimní idylku, holá pole, takhle to tu nonstop nějak vypadá od 1.12. když nepočítám tu břečku, která rychle roztála. Doksany. Opravdu dokonalá zimní iluze.
Zimoblb Je to tak, většinou je tepleji, než uvádí modely a předpovědi, které z toho vychází, tady to může kreslit klidně -2°C odpoledne a při to vyleze na +1°C.
aura33 Jo, hezkej listopad, by jeden řekl, kdyby nevěděl, že je to teď.. Podle předpovědí jsme dnes tady měli mít nejvýše nulu, právě jsme ji překonali, a venku začíná svítit slunko, tak předpokládám, že teplota vyleze dál.. a líbí se mi, že už je znát prodlužování dne, to je balzám, delší denní světlo..
Vzdyt tam mate čerstvý poprask, tady od středeční noci nic nepřipadá jen odtava a dnes bude odtavat o 106 od západu je jasná obloha a teplota už teď je na 0....
Čerstvý výhled od noru je perfektní. Myslím ze by to mohlo dopadnout, drží se toho už docela dlouho, podporuje to ve včerejší týdeni i měsíční predpovedi CHMI. Uvidime co jakou předpověď naši kouzelnici vykouzlí dnes.
Tady je příklad, podle Aladina by mělo být v pondělí tady u mě max. -1°C a ráno mlha/nízká oblačnost. Je to nesmysl, určitě to vyleze nad 0 a ty mlhy tam kreslil kolikrát a žádná nebyla. To by musel být vlhčí vzduch, inverze. Ráno bude spíše jasno a tak -6°C, -7°C a pak to se poletí rychle nahoru.