Tak i u nás překvapivě v noci sněžilo. Na radaru jen tyrkysová barva občas, přitom padalo docela dost. A tohle je výsledek (viz. foto). Škoda jen, že to vydrží tak krátce :-(.
Při tom o kus dále k Roudnici je dle webkamer jen trochu poprášeno. Zajímalo by mě, jak je na tom okolí Aura33 a nebo Charlie. Zda jim také v noci něco spadlo.
Diskuse o počasí Sněžení 12.1. až 15.1.2021
v mojí části Ostravy nyní leží 9 cm sněhu, což je na moji nadmořskou výšku celkem solidní SSP. Do zítřka je šance, že se dostanu až k 15 cm. Dneska má na Ostravsku sněžit celou noc a k tomu být nízké teploty okolo -5 - 7 C. Zítra to vypadá na opačný chod teploty, než je běžný. V noci a ráno okolo -6 - 7 C, odpoledne okolo -10 C a v noci při vyjasnění je dost velká šance i na pokles teplot pod - 15 C. Bude se jednat o nejchladnější noc minimálně od počátku března 2018. Ale pokud by vyšla předpověď Iconu, tak dokonce by se jednalo o jednu z nejstudenějších nocí za posledních 10 let, ale úplně se mi nechce věřit, že v pondělí ráno bude - 21 C. Spíše bych to viděl okolo -16 až -17 C, při zatažené obloze okolo - 14 C.
Dnes jsme se byli také projít , tak přidávám foto aktuální sněhové pokrývky . Nová Role 430-480 mnm
Já dnes připojím 2 snímky z hřebenu Podmileské v. Je tam kolem kolem 120cm. Závěje už lezou přes 2,5 mteru. Sníh je v těch místech pěkně utažený od větru takže se běžky zařezávají do 1cm. Slušný základ pro jarní tání či běžky, ale k lepším zimám stále pár desítek centimetrů respektive metrů chybí.
Prady
Petr75
Počasí mě vytrestalo, ale doběhl jsem až k meteostanici Měděnec. S konstatováním že tam není sníh jsem se otočil. Přibližně 5 metrů od sněhoměrné latě jsem hůlkou vyhrábnul jamku až na trávu a nevyndal jsem ani metr. Jestli je tam 25cm tak je to moc.
Prady
Tak já mám asi nějaké chybné pravítko, sněhu podle fotky přibližně stejně a pravítko na zahradě změří jen 25 cm, ale asi fakt je toho sněhu víc, protože není skoro vidět ani obrubník a to má 35 cm no ale je fakt že i ze Zajíčkova hlásili že je tam dokonce 35-40 cm! A to už je trochu moc asi reálně tak těch 30 cm
Frantis95
No ale to protrhání, si myslím, že nebude celou noc. Jakmile se znovu zatáhne, půjde to zpět nahoru. navíc se od Z blíží vysoká oblačnost. Tady se už několik hodin nehneme z necelých -4, vítr a zataženo. Btw. teď se to protrhává, vidím hvězdy a teplota dolů stejně nejde.
F4
Nebude no, ale některá místa mohou zůstat protrhaná celou noc, bude to i celkem o štěstí a vyjde to ne úplně širokému pruhu Republiky, těm místům, kde nebude mít dostatečný vliv Z ani V proudění, zatím prochází někde oblastí okolo Prahy, za což jsem moc rád, doufám, že bude ráno pod -10.
My dnes na návštěvě v Lysé n.L. kde na nížinu je pěkných 8cm. V podvečer zpátky,od HK začalo sněžit, v Žamberku už to bylo na silnicích hodně vtipné, Pastviny a Králíky huste sněží a z boku sněhové jazyky a závěje (ale pochvala je to čerstvě protažene). No a doma nas čekalo překvapení v podobě 14 cm nového sněhu - od rána. Měřící kolík je už zasypán k 43 cm a stále hustě sněží a srážky se od S stále obnovují takže půlmetr je na dosah. Za mě nádhera
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.