Tak to byla evidentně jen předehra, aktuálně jedna z nejsilnějších vánic jaké v zimě pamatuji, navíc byly dva hromy, jeden opravdu hodně silnej, záblesk jsem neviděl ani jeden.
swan1 Uvidíme...i kdyby to mělo být třeba jen na 20 minut, ale když vezmu co udělaly teď tmavě zelený odrazy, tak by mě zajímalo, co dokážou světle zelený až žlutý Snad se to nerozpadne do tý doby.
Prady Neco k vam jeste jiste dojde.. Ja kdyz kouknu na radar SZ smerem, tak posledni sance tady pro nas na prehanku , takovej zbytek toho zapadniho ocasku fronty prave najizdi pres Cesky les do ČR.. Tak bud to ted kopce nakopnou a pusti dal sem k nam, nebo to chcipnou uplne..
swan1 Blíží se to blíží, tak uvidíme...Zatím všude "bílá tma" ...i kousek za Prahou směrem k nám. Teď dokonce i přes modrý odrazy celkem hustě sněží.
Jen teda naše meteo stanice má trochu problém s měřením srážek...možná kvůli větru, protože tam dává sotva 0.5mm, ale za poslední hodinu a třičtvrtě napadly 3 centimetry.
Prady Tady ted zacina snezit, asi jen na chvilku. Bez odrazu zatim, ten vichr to zanasi hrozne daleko... I Plzen mela nejakej ten vyboj nakonec..koukam..
swan1 Tady sněžilo fakt hodně silně a jde na nás ještě takovej uzkej pás zelených odrazů, jsem zvedavej na ty srážky z Německa jestli z nich ještě něco nasnezi a nebo to hory nepustí
Prady Bude to myslim u vas dobré! Tady ted ,,velke finale,, Jedina kloudna prehanka v konci fronty nam byla prisouzena, ted snezi opravdu hodne..tak do 15min bude ende... Tak aspon to, a lepsi ve 2.30, nez treba az v 6 rano
Tak asi jako u ostatních, tohle pásmo hodí cca 3-4cm. Nicméně díky silnému větru to lze těžko měřit. Čekání se ovšem vyplatilo, takovou vánici jsem neviděl možná 2 roky minimálně. Uvidíme, co v noci a ráno na té druhé vlně od severu.
Ještě dodám, že cca 20km severozápadně od nás byly 2 blesky, ale hrom jsem neslyšel
Tak jdu ležet, dobrou noc...bylo mi potěšením tady zůstat s pár nadšencema až do pozdních hodin ?
Jo pěkná vánice, taky kolem těch 3-4 cm, ale je to vyfoukané, fajn že bezpečné mrzne, snad to do rána silničáři uklidí, kolik starostí by se ušetřilo nebejt větru, jak při tomhle někdo může spát nepochopím, ten člověk nemůže mít vůbec cit pro počasí.