Diskuse o počasí Sněžení 12.1. až 15.1.2021
Tady už máme 2cm a veselé padá krásně dál, teplota stále -4 přesně, ještě to nevylezlo ano i 0,1 nahoru
Petr11
Jo, řešíme, tohle má potenciál být jedním z vrcholů zimy, navíc by pro některé pouhé 2 cm znamenaly nejvyšší pokrývku za celý rok
Radar dnes nad Prahou opět pěkně kecá, zelené odrazy a nikde ani vločka, to se ale dalo čekat, počítám, že třeba za hodinu padat začne, musí se to prodrat do nižších vrstev.
Petr11
No škoda toho oteplení ale něco mi říká že po tom oteplení už to nebude takový jak teď, vortex se bude opět sjednocovat v jeden takže únor už může být teplý až rekordně teplý, však CFS počítá s odchylkou až +3, no máme se naco těšit teda hlavně já jsem náchylnej na změny, takže silný mráz a na to hned silné oteplení mi neudělá dobře
Petr11
To otepleni je jen jedna z verzi.. ECMWF ho tam temer nema, GFS se aktualne priklani k tomu, ze to sem k nam povyjede..
Dslsi vystup uz to muze bejt jinak zase..
Ja si myslim, ze ten Atlantik by mohla po nedeli docela dobre bloknout TV, ktera nad str Evropou bude...
Petr11
Dnes ráno při zataženu - 8, myslím, že tu další noc bude velmi výrazné oteplení, večer bylo - 10, jinak pořádnou zimu jsem čekal kolem půlky ledna už někdy před 2 měsíci a zatím je a o víkendu zase bude. Pak opět oteplení až možná v maximech slabě nad 0, pak další wintercomeback.
Tak si zase trochu pobrečím a asi už naposledy. Koukám na horách solidní zima napadne 20-30cm a modely spíše přidaly a zde?
Do středy bez šance na sníh, v noci ze středy na čtvrtek tu napadne pár cm koukám Aladin už mi dává na čtvrtek +1°C, takže realita bude tak +1,5°C až +2°C, tak si dokážu představit, co z té trošky sněhu zbude. A to měl být už ledový den, kdepak v nížinách to pořád bude drhnout s teplotami a normální zimy se tu člověk nedočká.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.