Diskuse o počasí Jaký bude listopad 2020
ludvicek
Já to tu už říkal, připadá mi to tu v diskusi občas, jako kdyby už mělo celé dny mrznout, na horách metr sněhu, a trvalý průtah odněkud od severu... samozřejmě, na listopad by to byla extrémní situace, kalendářní ani meteorologická zima ještě nezačala. A je pravdou, že by se muselo stát něco poněkud neočekávaného, aby se situace do konce listopadu nějak výrazně změnila.
palma
Tak čistě z vědeckých dovodů jsem si vyjel data z 1. prosince a ani tento den jakožto začátek meteo zimy není v posledních 20 letech nijak extra ledový (když odmyslím ty 2 extrémy 2005 a 2010). Jo v osmdesátkách, to jsem do školy musel s pěkně červeným nosem, ale celkově se to myslím obrátilo a modrých sloupečků znatelně ubývá na úkor těch zelených.
Stranik
Ja mam prezuto letos celorocne, nejak sem se na to vybodnul..
Jinak, dnes jsem čekoval, co rikaji houby, krtci, zizaly, stromy, zvirata a tak.. A aby se nereklo, letmo jsem mrknul i na vystupy modelu, tlakove utvary, druzicove zabery..
No s potesenim konstatuji, ze v pristim tydnu se uz temer jiste pozvolna prosadi muj oblibenej Atlantik..
Pondelni fronta to bude slabota, jen takovej predvoj.. Ale ctvrtek a patek uz by to mohlo bejt fajn.. Nejake srazky, normalni proudeni a ve vyssich polohach i neco snehu..
V noci kolem nuly, pres den lehce nad..
Vypada to na naprostou klasiku, azorska TV a islandska TN..
No co si vic v listopadu prat?
Snad to vyjde..
walden
Otázkou je, aby ty fronty skutečně přinesly i něco jiného než paradoxně oteplení. A jak už to tento rok bývá, opět se to nejvíce projeví v sobotu... Srážek příští týden moc být nemá.
charlie
Od včerejška je vzduch celkem čistý i přes aktuální mlhu. Sem tam foukne vítr.
walden
Jj, no koukám na to ochlazení příští Pátek ... jsem zvědav. Jen aby to ještě 5x nezvedli.
Jinak Martin už dávno nejezdí na Bílém koni ... toho už totál udolal. Nyní jezdí na hnědém. - a to ano každoročně - nečekal jsem letos něco jiného.
Auto musím přezout cca až za 14 dní - stále ho mám v servise na opravu karoserie a nějak jsou tam pomalí. Inu co se dá dělat.
Stranik
Nejsou pomalí, jen si pak naúčtujou parkovné, jako to udělali sousedovi... 10x150,- a hnedka měli 1500,- k dobru.., (měli to ve smlouvě, pod čarou milimetrovým písmem..)
A abych se vrátil k tématu, pokud dorazí v pátek ochlazení, pak za tři dny dorazí oteplení..takže nula od nuly pojde. No, kdyby alespoň byla ta nula..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.