Tak nevím, jak tomu bylo jinde, ale my dnes zaznamenali 1. přízemní mráz letošní zimy, ve 2 metrech bylo 1,1 °C, ale listí stromů bylo namrzlé, stejně jako stříšky od úlů či slepičí kurník. Na zemi se jinovatka nevytvořila, asi ještě není dostatečně prochlazená zem. Zároveň se mi kouřilo z kompostu z navozeného listí, organismy poctivě makají. Ráno bylo úplně jasno, ale s východem slunce se sem od JV začala nasouvat inverzní oblačnost, která během půl hodiny pokryla celou oblohu, nyní je kompletně zataženo deklem, těšil jsem se na sluníčko a ono asi prd
, ani ten ranní paprsek nebyl, zrovna když se to chystalo vylézt, tak na JV vyjel první mrak.
Diskuse o počasí Jaký bude listopad 2020
Tutugon
Na druhou stranu je to lepší pro přírodu, když nevyleze slunce, tak bude chladněji, všechno to hrozně nalejvá pupeny, tak se to trochu zklidní. Jestli se ale večer zase vyjasní, tak tu zítra máme ve 2 metrech -2 a při zemi k -5, vzduch bude po zataženém dni stále studený.
Je to tak, taky jsem se těšil po dlouhé době na slunce, snad se to postupně protrhává i u nás, ráno svítilo asi 3 minuty.
Frantis95
19 září jste přízemní mráz neměli? Tady bylo ten den po ránu +0,5 a při zemi téměř -2. Sám jsem byl překvapen, jak to bylo brzy. Dnes bylo oproti tomu tepleji
vojta-černošice
Kupodivu ne, ve 2 metrech bylo 2,4 °C a při zemi nemrzlo, to je solidní rozdíl na 3 km. Velmi zajímavé zde bylo září 2018, 26. 9. zde byl ve 2 metrech -1 °C a spálilo to většinu rostlin venku, ještě 21. 9. bylo přes 30 °C. Večer přišla opravdu silná vichřice ze zbytku bouřky (sousedům to ulomilo kus ořechu) a 23. 9. přešla hluboká níže, u které se na frontě vyskytlo derecho a silné bouřky, 3 dny po ní mrzlo. Jinak už zde vylezlo slunce, paráda, jdu ven
.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.