Diskuse o počasí Červenec 2020
vojta-černošice
Ja jsem nikde nepsal, ze chci teploty nad 30 nebo jo? Proste jsem nadhodil nejaka nejaka fakta... Prumerne/podprumerne posledni 3 mesice a velmi hodne srazek posledni 2 mesice... to je proste fakt... Nepotrebuju 30°C, ale 20°C a neustale deste (nekde zaplavy) mi taky neprijde jako bomba leto...
Pokud beru obdobi meteorologicky, jsme v 1/3 a za tu dobu byly v CR 2 tropicke dny. Zitra padne mozna 3., ale to je tak vse a do pulky cervence asi nic, takze za pul leta 3 tropicke dny? Ja rikam, ze to je jasny podprumer a ano, vychazim z poslednich let, protoze je mi u zadku, jaky byly leta v 80. letech minuleho stoleti. Ziju soucasnosti a ze se otepluje je proste fakt...vsude kecy, jake bude brutal leto pod vlivem TV a pak o nas zadna ani nezavadi a v kvetnu a cervnu nosime rano mikini a odpoledne moknem nebo fouka vitr, takze se modlime, aby jsme se aspon v cervenci mohly ohrat a koupat se konecne venku v prehrade...a ze to ani v 1/2 cervence asi nevyjde...
Navic za cely cerven se tu neusadila (a ani zacatkem cervence neusadi), ani jedna TV, ktera by se postarala o nejake stabilni teple bezsrazkove pocasi. Ty pouhe 3 tropicke dny, ktere tu za 1/2 leta budeme v CR mit, totiz nastaly pred prichodem studene fronty! Neustale je to pocasi takovy, ze 1-2 teplejsi dny a na 4-5 dni sup do prumeru/podpumeru. Zadne dlouhodobejsi otepleni nebylo a v nejblizsi dobe nebude...
PS: nepotrebuju 30ky, staci mi 25, ale at sakra sviti tyden vkuse, neprsi a nefouka, at si muzu vzit dovolenou a vyrazit s rodinou k vode... To by ale musela dorazit stabilni TV a te se asi v letosnim lete nedockame...
Nikdo tu nechce nesnesitelné vlny veder, jak je dobrým zvykem. I když, i ty k létu v ČR prostě patří, stejně tak, jako v zimě arktické mrazy. Avšak mi přijde naprosto divné, aby byly teploty v létě mezi 20-25, to se na mě nikdo nemůže zlobit, to prostě není léto - protože pak můžeme brát za zimní teploty v ledu jako normální +5 až +10 stupnů. Myslím, že takové hezké léto, s teplotami mezi 25-30 je naprosto odpovídající naším zeměpisným podmínkám. K létu také patří stabilnější počasí, rozhodně ne počasí typu že půl republiky stále plave. Takže jak už jsem jednou nedávno psal, teploty 25-30 po celé léto, k tomu pěkěné stabilní počasí s občasnou zálivkou, a bylo by to ke spokojenosti všech - kdo chce chladněji, nech se odstěhuje severněji, kdo tepleji, tak jižněji... To co hlásí na příští týden až tak letně nevypadá
charlie
Chapu, kazdy na to kouka z pohledu sve lokality, ze
Tu polovinu leta jsem zminil, protoze zitra ceka CR 3. tropicky den (opet pred prichazejici studenou frontou) a pak nas az do 10. cervence zadne 30ky necekaji a polovina meteorologickeho leta je 15. cervence... Taky pisu necela 1/2 leta...
igor127
Presne tak, tohle neni normalni leto. Jo, 25-30°C a caste bourky, aby se vecer procistil vzduch a dalo se spat, by bylo fajn...ale je to jen nase zbozne prani...
Ano, pristi tyden to vypada, ze i J Morava bude rada za 20°C...no comment proste...
igor127
Ve tvé a mé lokalitě 25-30 je u Jablonečáka 20-25, které mu nestačí, kapiš?, 25-30 u něho je 30-35 u nás, ne, nemám pro to pochopení a takové léto v našich šířkách ještě stále není normální, tečka.
Když to budou krátké vpády proložené s ochlazením a srážkámi, nemám s tím problém.
Tomamir
charlie
Od soboty do pondělí nás čeká v celku pěkné jarní počasí.V úterý přejde přes Česko další fronta a citelně se ochladí.
charlie
Jiste to jeste neni, o tom zadna...
to all
Kazdemu vyhovuji jine teploty a hlavne kazdy bydlime jinde...nebudeme se tu kvuli tomu hadat. Vetsina z nas ale asi citi, ze to leto proste neni ono. 2 tropicke teploty na uzemi CR za 1. letni mesic, zadny staly vliv TV - zadne stabilni pocasi, mene slunicka, opravdu hodne srazek, a s tim zaplavy a ted mozna to ochlazeni v pristim tydnu... Je to proste zatim velka bida a snad se to behem cervence zmeni... Kazdy si snad behem leta prijde na sve...
charlie
Ta pravděpodobnost toho že se v úterý ochladí je poměrně velká.Jestli to tam bude i ve čtvrtek večer tak to bude tutovka.
Mike11
Při těchto teplotách které uvádíte bych asi zde... kdybych měl plánovat nějakou tůru.
Mike11
Tak tu GR20 bych si taky dal říct.
Jinak myslím, že po sedmi týdnech sucha a sedmi týdnech vody konečně začne normální léto. Teploty tak 25-30, voda v bouřkách tak jednou týdně. Nejspíš, pro teplofily, přijde i týden třicítek, v druhé půlce měsíce by to mohlo být i deset dní. Doufám, že na žně nebude jako naschvál deštivo a plesnivo a že těch třicet (a více) nebude tolik, aby to bylo úmorné.
Červenec nám tedy začal ve velké stylu.I zde přeci jenom teplota stihla vystoupat na 30°C.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.