Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Studená fronta přinese zpočátku místy slabý déšť a hlavně na hory ochlazení

Diskuse o počasí Srážky 2.-8.9.2019

18
# 03.09.2019, 15:27

palma
Teplotně je to pohoda, horší jsou ty srážky. Takže musíme doufat v chladný a deštivý podzim a nevím jak zima, ale na dorovnání srážkového deficitu by muselo napadnout aspoň 2m sněhu a to se jen tak nestane...

F4
109
# 03.09.2019, 15:28

Lucina hellercz
Tak tak, konečně luft, teplota v bytě klesá celkem slušně, ale pořád jsou zdi rozehřátý. Všechno teď vyzařuje naakumulované teplo za tu dlouhou dobu.
Storms
Přesně tak, jenže v předpovědi je furt místy déšť, déšť, přeháňky a já nevím co a za týden stejně budeme pořád s 0. Sice bude chladněji, ale pořád beze srážek. Zato východ dle výhledu čeká další nálož někdy kolem víkendu. Ať tam mají aspoň povodně, když si to tam furt syslí. Hlavně se nám blíží konec vegetační sezóny, takže srážky někdy v listopadu už nic neřeší, chce to teď a co nejvíc, dokud je příroda jakž takž zelená. Deštivý podzim (čemuž ale nevěřím, spíše možná nebudou takové rozdíly ve srážkách mezi Z a V kvůli absenci bouřek) pomůže spíše z hlediska podzemních vod.

422
# 03.09.2019, 16:55

Storms
Tak na Luční boudě možná ty 2m dají:), pravda, na Kladně by to znamenalo totální katastrofu, nicméně bych to klidně prubnul.., ale osobně si myslím, že ta zima bude jaká bude..:D

# 03.09.2019, 17:39

F4
Nezlobte se, ale prat nekomu povodne, kvuli tomu, ze tam maji vice srazek nez vy, je podle me opravdu zbytecne, i kdyz jste to asi myslel s nadsazkou. My se letos mame opravdu skvele, ale je to proste nahrada za bezpocet predeslych spise suchych let, pro jednou je Morava destivejsi nez Cechy a lide se pomalu z toho tam chteji oběsit. Chapu jak je to tezke, ale tohle nicemu nepomuze, budte radi, ze uz je chladneji a neni takovy vypar a srazky k vam urcite prijdou, i kdyz to treba chvilku potrva, chce to trpělivost a bude to zase fajn;-)

F4
109
# 03.09.2019, 18:06

Snowrain
Ano, souhlasím, teplota nyní dobrá. Každopádně jsme zase u toho, že v této zemi prostě neumí napršet všem tak nějak rovnoměrně. Vždycky jeden má hodně na úkor druhého a není jen v počasí, to je to nejhorší. Ale když začne pršet třeba v listopadu, tak je to sice fajn, ale vegetace už bude skoro holá, tak jí to moc nepomůže. Chce to teď.

# 03.09.2019, 18:54

F4
Ano samozrejme to chapu, ale s tim je zkratka bohuzel treba se smirit, malokdy se stane, ze by u nas naprselo vsude temer stejne a nejak rovnomerne, na to zde jednoduse nejsou podminky, zvlast v poslednich letech a lepsi to asi bohuzel nebude to se neda nic delat. Je treba si na to zvyknout, bohuzel, vzdy na tom bude nekdo lip a nekdo hur a v pristich letech to bude asi jen horsi, tak to je. Ale porad verim, ze prijde zase destivejsi obdobi, takze i kdyz rozdily ve srackach budou, dostatek vody bude na vetsine mist, musime pockat, nikdo do budoucnosti nevidi.

87
# 03.09.2019, 18:58

Lucina
hellercz
F4

Celé to kouzlo tepelné pohody se odvíjí od absolutní vlhkosti vzduchu. Ještě v pátek kdy bylo v kanceláři 29,8°C s RH 54% tepelná pohoda doslova na zdechnutí. Dnes jen o stupeň méně, ale s RH 27% naprostá pohoda. Docela dobře se to dá sledovat na rosném bodu - graf v příloze.

F4
109
# 03.09.2019, 22:13

Straky
Nepatří to do tohoto tématu, ale samozřejmě jsem to už slyšel. Něco jsem si k tomu vyhledal, něco mi řekli rodiče. Něco takového si nedovedu v současné době představit, všichni by asi umrzli a země by se zastavila :D a takovýhle propad už snad ani nastat nemůže.

77
# 04.09.2019, 06:20

zdá se že Čechy mají šanci na další pořádnou zálivku už tuto neděli....

40
# 04.09.2019, 06:29

dawe
Nestraš. :D Pro jz tomu neverim. Od brezna jsem tu mel jeden jediny den s uhrnem pres 20 mm a to 22.7. Na pondeli nam sem 4 dny pred davali 35mm, bylo z toho krasnych 1,5 mm :D

77
# 04.09.2019, 06:34

Straky
tak podle současných modelů by jste přes 20 mm mohli dostat v neděli,držím palce.

40
# 04.09.2019, 06:38

dawe
Diky. Momentalne mi sem davaji 22mm..jj.. Jestli to sem budou davat i v sobotu, tak se treba zacnu tesit. I kdyz je pravda, ze my tu v zavetri Sumavy mame mnohem vetsi sance na vrstevnate srazky nez na ty konvektivni. Neco by byt mohlo..Kez by

# 04.09.2019, 08:46

Mobil mi ukazuje od soboty každý den zataženo s deštěm a v pondělí 44mm .. to bude pravda ? není to nějaký omyl ?

77
# 04.09.2019, 10:57

Ecák dává pro Prahu od neděle do úterka až 60 mm!U nás pouhých 5 mm,tak uvidíme....

77
# 04.09.2019, 13:53

mě udivuje že se tu nediskutuje o tom jaké obrovské množství vody dávají modely pro Čechy na neděli-úterý.Tentokráte by moje oblast měla ostrouhat,ale uvidíme...Jistotu budeme mít tak v pátek.

35
# 04.09.2019, 14:13

Je to dost daleko, ale kéž by to vyšlo, klidně v celé republice. Ale asi budeme postupně ubírat, klasicky.

# 04.09.2019, 14:55

dawe
Podobné množství vody dávali i minule a co z toho bylo? 8 mm. Já to začnu sledovat nejdříve v pátek, teď to absolutně nemá smysl.

77
# 04.09.2019, 14:59

Frantis95
jednou to mysí vyjít i na Vás,ale ano i já psal že jasněji by mělo být v pátek.

311
# 04.09.2019, 16:26

Já jsem názoru, že se to buďto smaže a nebo srážky přesunou na východ. Rozhodně nenastane situace, aby spadlo tolik srážek na západě jako tomu bylo v pondělí na většině Moravy a Slezska. Opět bude pršet tam, kde prší pořád.

Rád bych viděl mapu srážek od začátku roku. To by byly propastné rozdíly mezi Moravou a Čechami. Někde už na Hané mají od začátku roku i 700 mm. A přitom jsou to nížiny.

77
# 04.09.2019, 17:17

Milan
a já myslím že tentokráte Vás tam spláchne a my budeme na suchu.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.